Arkistojen kätköistä tammikuulta 2013 - Tämä on edelleen yksi toisen blogini etsityimmistä resepteistä, joten laitetaan nyt tännekin, Sitruunainen rahkapiirakka eli pellillinen makeaa
Arkistojen uumenista ponnahti kuva annoksesta jonka olen muistaakseni puolisen vuotta sitten kokkailut, ja tällöin uhriksi joutui jänönen, vieläpä 2 eri tavalla. anna jäähtyä ja sekoita fraichen joukkoonCremolata1/2 punttia persiljaa2 valkosipulinkynttä1/2dl öljyäsuolaapippuriasekoita kaikki aineet morttelissa tahnaksi. punajuuri-bearnaise1 keltuainen70g voita1rkl valkoviiniä1 tl punajuurimehuarakuuna kirveliäVatkaa kaikki aineet kattilassa ja lisää kylmä voi osissa samalla kokoajan vatkaten. 1/2dl öljyäsuolaapippuriasekoita kaikki aineet morttelissa tahnaksi
Aurinkoisen kevätpäivän kunniaksi on mielestäni mukava nauttia raikasta salaattia. Tämä salaatti erilaisin muunnelmin on yksi suosikeistani -ainoastaan kana, leipäjuusto ja viinirypäleet pysyvät ja muut ainekset vaihtuvat mielen mukaan
Kanan kaveriksi valmistin vihreän salaatin lisäksi simppelin riisilisukkeen jämäriisipussukoista, joita löytyi ruokakaapin kätköistä yllättäen kolmea eri sorttia
Siellä oli mukana jauhelihaa uuden uutukaisessa paketissa. Minulla on pakastimessa aina jauhelihaa ainakin kaksi pakettia odottamassa, vähän niinkuin pahan päivän varalle
Tämä herkullinen soselaattikko nimittäin kätkee sisäänsä paitsi herkullisen jauhelihatäytteen, mutta sose on tehty punaisista linsseistä ja bataatista – taivaallisen hyvää jos saan itse mainostaa
Ukkoni on liharuokien ystävä, varsinkin sellaisten joissa ei ole mitään "turhaa". Tässä siis teillekin helppo ja yksinkertainen ohje maukkaan lihakastikkeen tekemiseen
Pikkuneitien tuubihuivit. 30. 9. 2014. Eteisemme ihana nappinaulakko. Nyt on molemmille neideille tuubihuivit valmiina, ei haittaa vaikka pakkaset alkaisivatkin jo paukkua
Siirtäessäni blogiani huomasin, että arkistojen kätköissä oli neljä oikein oivaa kakkuohjetta. (Mehun tihkumisen reunojen alta pystyy ilmeisesti välttämään, jos antaa nesteen jäähtyä kattilassa kunnes se on kiisselimäistä – tosin muutamat mehutilkat jäivät nyt folion päälle eikä nestemäinen olomuoto aiheuttanut isompaa ongelmaa
Jääkaapissa oli kulhossa eilen paistamani jauheliha ja se pitäisi nyt sitten hyödyntää. Paistan usein eräpäiväjauhelihan seuraavalle päivälle jos en siitä tee heti ruokaa
Kyselin makutoivomuksia ja sain tiedon, että tämän vuoden aikana tekemäni karpalo-juustokakku ja punaherukka-vadelmatäytteinen + suklaapohjalla olevat kakut olivat molemmat olleet hyviä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.