Raikkaat avomaankurkut(4. Mummon hölskytyskurkut tilleineen ovat perinteinen kiva lisä kesäpöydässä. Halusin kokeilla vähän erilaista tuorekurkkuherkkua ja sekoitin kastikkeen jogurtista ja mintusta ja yhdistin rapsakoiden avomaankurkkuviipaleiden kanssa
Vanhemmillani on heidän pihallaan kasvihuone, josta he ovat kantaneet yrttejä, herneitä, tomaatteja, kurpitsoja, porkkanoita, avomaankurkkuja, chilejä sekä punajuuria keittiöönsä pitkin kesää
Reseptin nappasin Rajamäen-sivuilta, mutta sovelsin omaan makuuni sopivaksi. Monissa ohjeissa käytetään mustaherukan lehtiä, mutta meillä ei valitettavasti VIELÄ löydy näitä pensaita
Mummun kurkut, hölskytyskurkut. Rakkailla kurkuilla on monta nimeä. Nämä kurkut sopivat hyvin ruoan lisukkeeksi, erityisen hyvin itsetehtyjen hampurilaisten väliin tai ihan vain leivän päälle suolakurkun tapaan
En löydä kaupasta mieleisiäni maustekurkkuja. Valtaosa kaupan kurkuista on makeita ja löysiä - itse pidän suolaisista, etikkaisista ja napakoista maustekurkuista
Huuhdo kurkut ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi pituussuunnassa. Lado kurkut, piparjuurilastut, mustaherukanlehdet ja tillinkukinnot kerroksittain puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin
Pese kurkut hyvin ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Lado kurkut sinapinsiementen, maustepippurien ja tillinkukintojen kanssa puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin
Pese avomaankurkut huolellisesti. Viime syksynä säilöimme itse ensimmäistä kertaa kurkkuja. Kurkkutalkoisiin on tosin osallistuttu aiemminkin, mutta aika aloittelijoita säilömishommissa ollaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.