Jauhoina käytin rouheisia Sunnuntai sämpyläjauhojaja koristelin bagelit seesaminsiemenillä. En sitten malttanut odottaa kuin viikonloppuun että saisin jauhot pöllyämään
Täytin bagelit Savupaholaisen nyhtökanalla, paprikalla, vuohenjuustolla ja rucolalla. Nämä ovat enemmänkin ”oikotie onneen”-bageleita, mutta ah, niin herkullisia näistä tuli, etten malta olla jakamatta ohjetta eteenpäin
Pitkän aikaa on tavoitteenani ollut oppia valmistamaan ne ihanat bagelit, joita New Yorkissa oli saatavilla pienistä kojuista ja kahviloista – varsinkin sitä suosikkiani eli cinnamon&raisin versiota
Juuri kuitenkin tuo taikinaan makua ja saa bagelit kohoamaan todella hyvin. Ohjeessa taikinalle tehdään ensin pikajuuri, mutta mikäli aikaa tähän ei ole, voi taikinan valmistaa suoraan lisäämällä vain nuo juuren ainekset varsinaisen taikinan ainemääriin ja tekemällä taikinan muuten ohjeen mukaan
K. y. l. m. ä. s. a. v. u. o. h. e. ,. t. r. j. i. p. n. b. g. k. -. J. B. A. G. E. L. I. T. (. 2. 0. P. ). d. ö. 3. 7. 4. 5. 1. S. 6. M. O. N. Y. V. R
r. i. n. k. u. l. a. t. E. h. ä. j. s. e. g. b. ,. v. o. y. T. m. p. d. J. H. M. N. ö. B. L. 2. 5. 3. 7. 0. S. (. ). 1. O. V. 6. P. *. A. 4. R. '. z. I
B. a. g. e. l. i. t. o. v. p. k. ä. n. u. m. y. -. s. J. h. r. j. M. d. R. L. b. 3. ö. 2. 7. K. (. ). 5. Y. S. 1. 0. ,. N. P. E. /. c. G. T. f. d l. t l
Kun bagelit ovat kohonneet paina niihin sormillasi reikä ja suurenna sitä hieman. Toiselta nimeltään vesirinkelit ovat oiva idea aamupalalle välipalalle tai illanistujaisiin
Lisää jauhotja öljy, alusta taikinaksi. VESIRINKELIT5dl vettä2pss kuivahiivaa2tl suolaa4rkl sokeria13dl jauhoja1dl öljyäkananmunaseesaminsiemeniä Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja hiiva. Pyöritä taikinasta palloja (20) ja tee rinkeleiksi. Keitä rinkeleitä 10 sekuntia ja laita kohoamaan pellille vielä 15 minuutiksi. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. 13dl jauhoja. 10 sekuntia ja laita kohoamaan pellille vielä
Leivonnaisista tuli myös melko tiiviitä ja sellaisiahan bagelit yleensäkin ovat. Noudatin ohjetta muuten paitsi että käytin täysjyvävehnäjauhojahiivaleipäjauhojensijaan
Bagelit, eli vesirinkelit ovat täytettynä makoisia ilta,- javälipaloja. Pinnalle voi vaihdella eri siemeniä jajauhojakin voi hiukka säätää makunsa mukaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.