Lanttu ei ole meillä ainoastaan joulun ajan ruoka. Lanttua syödään pitkin vuotta. raakana lohkoina, raasteena, salaattiin lisättynä, lanttukukkona, pannulla haudutettuna
Meidän suvussa koitti sultsinoiden aika, kun isotäti sai miniän Itä-Suomesta. Nyt näillä karjalaisen ruokaperinteen helmillä herkuttelee jo neljäs sukupolvi ja piirakat ovat sukujuhlien himoittu herkku
Karjalanpiirakat ovat lähes jokaisen suomalaisen herkkua. Tunnetuimpia täytteitä lienevät riisi ja peruna, mutta myös ohraa, porkkanaa ja muita juureksia on käytetty piirakoiden täytteenä jo kauan
Ratamestarin kiisseli, Karitsa-hapankorppupaistos ja Lohta ruiskuoressa. Joo, piparit kuuluu jouluun. Ja meillä ne on ties kuinka monennetta vuotta ruispipareita
Lantun makuhan jakaa mielipiteitä, mutta meillä siitä pidetään. Jo pitkään meillä on suosittu porkkana- tai perunasmetanatäytteisiä piirakoita perinteisten riisipuurotäytteisten sijaan
Samoihin aikoihin nämä mammaan joululimput olivat ainoita asioita jotka toivat joulun tuoksut kotiin, en edes minä kun kasvissyöjä olin, paistellut vain tunnelman ja huvin vuoksi kinkkua ruiskuoressa
Olen haaveillut mustikkakukosta ruiskuoressa niin kauan kuin viime Yhteishyvä-lehti reseptivihkoineen ilmestyi ja viime viikolla mökillä ehdin vihdosta viimein tuollaiset leipoa
Rakkaudesta ahveniin, kanttarelleihin ja Suomen kesään tulee tämäkin resepti. Kalastajan tytär-postauksessa vilahti saaren master kulinaristin tekemä ahvenherkku
Kuorrutettuna vai ruiskuoressa. Pikkujoulu t kotona ja aika miettiä joulua ja sen herkkuja. Joulu ei tule ilman perinteisiä jouluruokia ja jouluun liittyy useita perinteisiä ruokia ja tapoja
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.