H. o. l. a. c. h. i. s. y. u. ,. m. t. e. n. k. r. ä. T. b. g. p. (. v. j. ). S. -. E. ö. d. K. z. G. J. N. w. C. 8. 2. 1. 3. /. ½. L. 0. 5. P. 4. B. x. 6. D. M. ) l. t l
Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja paloittele kurkku, paprika, sipulit sekä basilika. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja kaada joukkoon tomaatinmehu sekä öljy ja mausteet
K. o. s. k. a. n. y. t. h. ä. j. m. e. l. i. ,. r. g. N. u. v. p. G. z. c. -. S. d. T. V. ö. L. O. A. 1. /. 4. H. E. f. M. (. ). J. R. b. 6. 8. 3. 2. P. 0. d l. t l
T. o. i. s. e. t. a. p. k. j. l. v. m. n. ,. g. z. c. h. y. ö. A. r. u. ä. M. G. 1. 0. 4. 3. 2. b. L. d. P. S. R. 8. N. E. J. I. f. w. C. B. q. x. -. '
Tiedostan tämän tosiasian, mutta päädyin silti tekemään Gazpachoa. Yleensä tähän aikaan vuodesta blogeihin postaillaan kaikkia suloisen lämpimiä leipomuksia ja keitoksia, koska ulkona on pimeä ja kylmä jne
Kesä ja kylmät keitot, ihan lyömätön yhdistelmä. Aina auringon vähänkin näyttäytyessä lämpötilat kipuavat ihan miellyttäviin lukemiin, ja joku päivä ehdin jo tuskailla kesävaatteiden puutetta, mikä on mielestäni pelkästään positiivinen ongelma
Tiedostan tämän tosiasian, mutta päädyin silti tekemään Gazpachoa. Yleensä tähän aikaan vuodesta blogeihin postaillaan kaikkia suloisen lämpimiä leipomuksia ja keitoksia, koska ulkona on pimeä ja kylmä jne
Kylmän tomaattikeiton sanotaan sopivan erityisesti helteisiin päiviin ja sääennusteet lupaavat lämmintä säätä viikonlopuksi, joten riittävän läheltä liippaa
Keitto on yleinen ruokalaji Espanjassa, Portugalissa sekä monissa Latinalaisen Amerikan maissa. Alkuperäinen gazpacho oli kuulemma leipäkeitto, joka valmistettiin yhdistämällä kuivahtanutta leipää, valkosipulia, oliiviöljyä, suolaa ja viinietikkaa
Gazpachon ja salmorejon lisäksi löytyy Espanjasta vielä kolmaskin kylmänä tarjoiltava keitto. Nuo kylmät keitot ovat ihanan raikkaita ja paikallaan etenkin loppukesästä, kun Andalusian yli pyyhkivät Afrikasta kantautuvat tuulet, joiden ansiosta lämpötila nousee yli neljäänkymmeneen
Gazpacho on alkuperältään leipäkeitto, mikä syntyi kun yhdistettiin kuivahtanutta vaaleaa leipää, oliiviöljyä, suolaa ja viinietikkaa sekä valkosipulia
Tuoretta inkivääriä, raikasta sitruunaruohoa, tulista chiliä ja maanläheistä valkosipulia koostettuna yhteen keltaiseen mausteöljyn muotoon jota on helppoa käyttää joka paikassa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.