Graavattu lohi kuuluu ehdottomasti kesään, se on myös suuri osa joulua ja olen maustanut graavilohta monella eri mausteella, parhaimmat ovat kuitenkin mustan seljankukillagraavattuja korianterilla graavattu lohi tämän kolmannen, kuusenkerkillä graavatun lohen lisäksi
Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Pese sitruuna huolella ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita soija, viini, viinietikka, timjami, laakerinlehdet, muskotti, sipuli, porkkana ja sitruuna marinadiksi
Ihastuin Suomen luonnon sivuilla vinkattuun ideaan kuusenkerkällä graavattusta kalasta. Kokeilin tänä keväänä ja kesänä ensimmäistä kertaa kunnolla villiyrttien ja -kasvisten käyttöä
Suolaista mustan seljankukallagraavattua lohta, uusi ote vanhaan tuttuun graavattuun loheen jolle aina löytyy oma paikka juhlaruokien seasta pöydällä sekä Jouluna talvella että kesällä Juhannuksena
Joulu tuli ja meni. Ja nyt kaikki tuntuu tulevan yli. Eniten mietittää miksi tätä odottaa vuoden,syö itsensä kipeeksi ja sitten valittaa kuinka on täynnä
Syksyisiin (talvisiin, keväisiin ja kesäisiin) juhlahetkiin voi valmistaa vaikka tätä yksinkertaista ja mahtavan makuista häränfilettä, joka kypsennetään kokonaisena ja viimeistellään lämpimällä oliiviöljyllä, joka saa makunsa rosmariinista ja säilötyistä viherpippureista
Itse graavattu lohi maistuu mainiolta ja raikkaalta, kannattaa kokeilla, ei ole iso vaiva. Lohta kannattaa pakastaa muutama päivä ennen graavaamista, tälloin kalasta kuolee bakteereita ja tekee siitä turvallisempaa graavaamiselle
Merilohi, viskillä graavattu. Otin vuosi takaperin tehtäväksemme kokata seuraavien kahdentoista kuukauden aikana ainakin kerran kuussa kotimaista kalaa, eri lajejaja eri tavoin valmistettuna
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.