"Eikö teillä koskaan ole suomalaista ruokaa. " lapseni kaveri hämmästeli ruokapöydässämme. Kyllä meillä kotimaisiakin perinneruokia syödään, mutta arjen maut taitavat meillä tosiaan tulla pitkälti eri puolilta maailmaa
Sitten vielä pärisyttävä leipäarvoitus. Millään ei huvittanut kokata, mutta vaihtoehtona oli kodin siivoaminen tai kemian uusintatenttiin (joka jää muuten tekemättä) lukeminen
Useinhan pääsiäisenä syödään lammasta ja idän ruokaperinteitä kunnioittaen, ja totesin että siihen teemaanhan sopisi Lähi-Idän ja eteläisen Välimeren keittiö aivan loistavasti
Habsburgit olivat kunnianhimoisia ja Espanjan suurvaltakausi sai alkunsa, kun uuden hallitsijasuvun kuninkaat perustivat siirtokuntia Uuteen maailmaan ja heidän lähettämänsä löytöretkeilijät olivat pikemminkin valloittajia kuin tutkimusmatkailijoita
Aivan arpapeliä koko homma ja joka kerta yhtä arvoitus tuleeko kuvista yhtään mitään. Täällä nyt ei laskiaisena paljon pulkilla ajeltu, mutta pannukakkuja tai lettuja taidettiin syödä senkin edestä
Mielestäni olisi kaikille parempi, että idän ja lännen kasvavan uhittelun ja sotavarustelun sijaan juotaisiin yhdessä sovinnollisesti vaikka mukilliset Moscow Mulea
Vaikka Suomen ruokaperinnettä kuvaillaan usein idän ja lännen eriävillä vaikutuksilla, pohjautuvat eriytyneet asutusalueemme jo esihistoriallisiin pronssi- ja rautakauteen, aikaan ennen kuin tämä erämaa-alue alkoi kiinnostaa ympäröiviä valtakuntiamme
Ensimmäinen arvoitus. mitä näistä tulee yhdessä. Ja toinen. entä näistä. Helppoa kuin heinänteko. Ensimmäisestä setistä – pekaanipähkinät, vaahterasiirappi ja pulla -syntyy Pull apart sticky bun eli tahmapullakakku
Joku siis tassua vaivaa, mutta mikä niin se on vielä arvoitus. Kylläpä viikot vierähtää nopiaan. Aika on mennyt lämmittäessä torppaa, lumia luodessa ja ulkoillessa - kyllähän siinä helposti viikko jos toinenkin vierähtää ennen kuin havahtuu että pitäisköhän taas edes pieneksi hetkeksi istahtaa koneen ääreen
Jälkiruokia on valmistettu jo vuosisatoja. Jäätelöä edeltävä mehujää tunnettiin jo 500 eKr. Kiinassa. 1800-luvulla kehitystä vei eteenpäin konditoriasta oppinsa saanut ranskalainen Marie-Antoine Carême
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.