Jouluinen juustokakku
marihäkkinen
marihäkkinen

Jouluinen juustokakku

  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • Ohje 24cm vuokaan
  •  
  • Pohja
  • 200 g piparkakkuja
  • 75 g voita
  • Murusta piparit pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä aineet ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
  • Täyte
  • 5 liivatetta
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g omena-kanelimarmeladia
  • 4 dl kermaa
  • 1/2 - 1 dl sokeria (maun mukaan)
  • 1 dl vaaleaa glögiä
  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja omena-kanelimarmeladi. Lisää sokeri kermaan ja vatkaa kuohkeaksi. Kiehauta glögi ja lisää siihen lionneet liivatteet. Sekoita hyvin. Anna glögin hieman jäähtyä ja lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä lopuksi kerma ja tuorejuustoseos kevyesti nostellen. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
  • Jälleen kerran muistutan reunakalvon käytöstä. Minulla ne on loppu, enkä ole ehtinyt hankkia uusia, joten reunakin on tällä kertaa sen mukainen. Mutta kuten näkyy, jos ulkonäön kanssa ei ole niin nöpönuukaa niin onnistuu juustokakkujen teko myös ilman reunakalvoa. :) Koristelussakin mentiin vähän oikoen (hmm, mistäköhän nykyään johtuu?). Leikkasin leivinpaperista pikaisesti sellaisen vanhan ajan paperilumihiutaleen, asettelin sen kakun pintaan ja töpsöttelin päälle kaakaojauhetta. Sitten paperi nostetaan varovasti pois ja kuviointi on valmis. Jos on oikein taitava paperilumihiutaleiden tekijä, voi kakun pinnasta saada myös todella kauniin! Laitoin päälle lisäksi muutaman kanelitangon, ettei kakku olisi niin orvon näköinen. Jouluun on enää reilu viikko ja monella varmasti jouluvalmistelut tehokkaasti käynnissä. Tämän kakun voi myös tehdä etukäteen pakkaseen ja nostaa esille muutama tunti ennen tarjoilua. Koristelut tosin kannattaa tehdä vasta sulatuksen jälkeen.

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.