Hapanjuuri leivän leipomisessa. Hapanjuureen leivottu leivän maku on ihan omaa luokkaansa. Myös siis vaalean ruokaleivän ja patongit ja pullankin voi leipoa hapanjuureen
Omaan suosikkiinsakin kaipaa välillä uusia sävyjä, jotain vaihtelua, jonkinlaista erikoistehostetta. Erilaisia hummus-toppingeja on maailma pullollaan, tyyppillisimmät lienevät kuumennetut ja maustetut kikherneet tai lammas
Suositun Pain de Martin -blogin kirjoittajan, Martin Johanssonin juurileivontaan keskittyneen opuksen suomenkielisen käännöksen ilmestyminen oli monelle aiheesta kiinnostuneelle onnenpäivä, minullekin
J. u. r. e. v. a. h. ä. n. t. k. i. o. j. E. l. M. p. ”. K. y. s. m. ,. d. 1. 9. 3. 0. -. N. ö. P. S. H. g. ’. T. U. I. f. –. 4. ½. 2. L. Ä. ¼. 7. x. c. V. i l. t l. d l
reikiä. wouu. Martin Johanssonin Surdegsbröd-kirjasta on tullut suomennos nimellä Juurevaa leipää. Ruotsinkielisen kirjan ostin joskus pari vuotta sitte mutta se on jäänyt vähän pölyttymään hyllyyn
Sain joku aika sitten hyppysiini Martin Johanssonin Juurevaa leipää -kirjan. Johanssonin innoittamana olen testaillut jo useita hänen leipäreseptejään ja niiden pohjalta olen tehnyt myös omia tekeleitä niistä ainesosista, mitä on sattunut kyseisenä hetkenä käsiin osumaan
Hapanjuureen vakavasti suhtautuvat leipurit haluavat pitää hiivaleivän ja hapanleivän visusti eri kulhoissa, mutta meidän suvussa nokare kaupasta ostettua hiivaa hapantaikinassa on ollut pikemmin sääntö kuin poikkeus
Kuori kyssäkaali ja leikkaa pieniksi kuutioiksi (1/2 x 1/2 cm) tai ohuiksi viipaleiksi. Kääntele kyssäkaalia hetken kuumassa voissa, lisää 1-2 dl kuohukermaa ja keitä kyssäkaali kypsäksi
Rakas päiväkirja. Haluan tehdä tunnustuksen. Olen syönyt leipää. Monta leipää. Sellaista valkoista höttöistä vehnähuttua joka on kasteltu vastaleikatulta nurmelta tuoksuvaan hennonvihreään kreetalaiseen neitsytoliiviöljyyn joka on mustasta balsamicosta ja suurista ohuista suolakiteistä syntisesti pilkuttunut
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.