5-10 minuuttia
Lisää pistaasipähkinät ja ota kansi pois kattilasta ja sekoittele hetki, jotta pähkinät pehmenevät hieman. Mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria.
Kesällä katsoin Näin teet ranskalaista ruokaa -ohjelmaa ja en voinut uskoa silmiäni, ohjelmassa tehtiin omenahilloa kuorimatta omenoita, sosemyllyn avulla
Kesä jatkuu, vaikka kesän pisin lomajakso on osaltani taputeltu. Porkkanan jouduin jo kuorimaan. Talvikauden soppalauantai on ollut lomalla sekin, mutta joitakin keittoja meillä kesälläkin valmistuu
Vielä nopea kastikevinkki juhannukseksi, ja sitten viikonloppukokki vetäytyy juhannuksen viettoon. Kun lämmin kesä sää antaa odottaa itseään, paahdetuista paprikoista ja manteleista pyöräytetty kylmä kastike voi vaikka vähän lämmittääkin
Sitrushedelmien paras sesonki on käynnissä ja niitä tulee syötyä päivittäin lähes kilokaupalla. Greippien kanssa minua vain usein vaivaa laiskuus, enkä aina millään viitsisi alkaa niitä kuorimaan
Tämä ohje on Herkkuleivonta-lehdestä ja menee kyllä mun suosikeihin (niihin satoihin). Sanottakoon, että vaikka pienimmät poikani eivät ole erityisemmin pähkinäfaneja, tämä kyllä upposi heihinkin - ehkä ihanan karamellikastikkeen ansiosta osaksi
Jos ravintoarvojen vuoksi haluat keittää pavut kuorineen, suosittelen sitten kuorimaan pavut ensin ja keittämään pavut ja kuoret yhdessä, niin saat kuorien maut mukaan
Poista kirsikoista kivet viiltämällä kirsikan pohjaosaan pieni aukko ja kaivamalla kivi varovasti ulos kapealla terällä (itse käytin tähän tarkoitukseen kapeaa leikkelehaarukkaa)
hyvää, hiukan juhlavaakin ja väriltään mukavan aurinoista harmaata loppusyksyä piristämään. Kurpitsasosetta olen aiemmin valmistanut myös ihan vartavasten kokkailujaja leivontaa ajatellen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.