K. y. l. ä. p. s. b. o. g. i. t. a. n. u. r. k. e. E. h. v. j. -. ö. ,. T. N. d. (. f. m. ). L. O. 4. 5. 2. 0. 1. c. P. A. S. M. J. R. H. ) l. d l. t l
Kanaviilokkia, perinteistä sellaista. Tässä kohdassa suosittelen sinua lukemaan reseptini kanalientä ja keittoa myvyillä koska kana (tai broileri) kannattaa ensi itse kypsentää tällä mainitsemallani tavalla jonka jälkeen osa liemestä ja kanan liha hyödynnetään tähän kanaviilokkiin
Kanaviilokki oli yksi ehdottomia inhokkeja. En keksi, miten se kammottava riisiliisteri on valmistettu, mutta ei se ehkä ollut oikeaa kanaviilokkia nähnytkään
Perinteisen kanaliemen valmistamisen yhteydessä teen usein lapsuuden herkkuani, kermaista ja currylla maustettua kanaviilokkia sitruunaisen persilja-kukkakaaliriisin kera
Valkokastike, joka taas keksittiin myöhemmin ”Bechamelin markiisille”, johon sauce Mornay perustuu, ei ollut vielä keksitty kyseiseen aikaan, joten alkuperäinen kastike on suurimmalla todennäköisyydellä perustunut Velouté-kastikkeeseen, josta jo mainitsinkin Kanaviilokki reseptissäni ja joidenkin lähteiden mukaan Bechamel on kehittynyt tästä Veloutékastikkeesta
Tämän kirjan ohjetta mukaillen opettelin tekemään kanaviilokkia ja muutenkin reseptien joukosta löytyy useita perinteisiä kotiruokia, joita ei ole välttämättä tullut edes ajatelleeksi
Tällä kertaa tein broilerista lapsuuden herkkuani, kanaviilokkia. Kanaliemen tekeminen on helppoa ja itse keitetty liemi on moninkertaisesti parempaa kuin liemikuutioista tehdyt liemet
Ilmeisesti monelle koulusta tutulle ruoalle haetaan uutta nostetta, sillä Maku-lehdessä oli kanaviilokin ohje ja kouluruokaa (mukaanlukien kanaviilokkia) kokkailtiin myös Top Chefissä
Kakkosena tulee maksalaatikko, jota en syö edelleenkään ja kolmostilaa pitää kanaviilokki. Monesti olen ajatellut, että pitäisi kokeilla, miten nykyään maistuu kouluruokien inhokit ja vähemmän mieluiset ruuat
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.