Mehustimet tuppaavat lojumaan suurimman osan vuodesta turhakkeena kaapissa. Teräksisissä malleissa saa monesti pohjaosan kansineen hyötykäyttöön kattilana, ja meillä se onkin näin arkisessa käytössä lähes päivittäin
Tämä on ihan parasta aikaa vuodesta. saa poimia marjoja ja keittää hilloja ja mehuja. Mitkä ihanat tuoksut leijuvat kotona illasta (=yöstä) toiseen ja kuinka hauska on seurata keittiön rajojen ulkopuolella rivissä istuvia lapsia jotka tarkkailevat mehunkeiton saloja innoissaan ja huudahtelevat kirkkailla äänillään että äti sinun keittämä mehu on maailman parasta ja että olet ihana äiti kun keität meille mehuja
Ä. i. d. l. t. ä. p. e. r. y. M. h. u. m. a. j. o. n. k. ö. v. s. ,. T. -. H. g. K. 1. 0. L. J. 4. N. U. A. R. O. I. E. (. ). /. S. 5. 8. 2. V. Y. c. P. D. 9. k g. d l
Mehumaijalla tehdyn höyrymehun teko-ohjeet löytyvät blogistani marja-aroniamehuohjeen yhteydestä. Keväällä omenapuiden kukinta-aikaan laitoin blogiinkin kuvan naapurin omenapuusta, joka oli yhtä kukkapilveä
Blogista löytyy aikaisempikin ohje puolukkahyytelölle. Nyt poimin vajaa 7 litraa puolukoita, jotka eivät olleet ihan kypsiä (osa kyllä syötiin sellaisenaan)
Rehevästä raparperipenkistämme riittää raparperia niin leivontaan kuin säilöntäänkin. Kevään ensimmäisistä varsista saa raparperimehuun parhaan värin, joten hain mehumaijan varastosta ja keitin erän mehua
Raparperihillo on hävikkiherkkua parhaimmillaan. Tein viime viikolla vaniljaista raparperimehua ilman mehumaijaa ja siitä jäi hirmuisesti yli valmiiksi pehmeää raparperia, jota en vaan raaskinut heittää biojätteeseen tälläkään kertaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.