Intialaiset gluteenittomat kasvispullat valmistuvat helposti kauden kasviksista ja kotimaisesta proteiinipitoisesta hernerouheesta, josta muutama viikko sitten tein kasvishampurilaisia
Intialainen ruoka on hieman tulisen, mutta lempeän mausteista. Intialaisen ruoan mausteista keittiöön syntyy ihana mausteinen tuoksu, josta meidän perhe ilahtuu aina
Rentoa ja täynnä makua olevaa street food –tyylistä ruokaa on kokkailtu blogissa jo monet kerrat ja inspiraatiota on haettu niin ruokafestareilta kuin makumatkoilta
Tänä viikonloppuna meillä on ollut sangen intialaispainotteinen ruokavalio. Perjantaina kävimme syömässä lempiravintolassani, Oulun intialaisessa ravintolassa Garam Masalassa
Rapeita lastuja seesaminsiemenistä ja sokerista. Kahdeksan vuoden jälkeen oli viimein aika opetella anoppini johdolla mieheni suosikkimakeinen, seesaminsiemenistä tehdyt lastut eli til papdi
Voitele vuoka ja asettele koftat sinne, ja anna kypsyä 200 C n. . Maailman katolla, Himalajan ylämailla Nepalissa ollessa tuntuu siltä kuin tähdet olisivat lähempänä kuin muualla
Master Chef Australia- ohjelmasta tuttu Open Beef Kofta on helppo ja nopea arkiruoka jauhelihasta. Kofta on alun perin mausteinen lihapulla, jonka erilaisia versioita tunnetaan Balkanilta Iraniin ja Pakistaniin asti
Takana on ensimmäinen kokonainen työviikko pitkään aikaan. Viikko meni nopeasti, mutta perjantai-iltana oli kuitenkin aika väsynyt olo ja ruoanlaitosta piti tehdä helppoa ja nopeaa
Olin viime kevään vaihto-oppilaana Turkissa ja ihastuin moniin turkkilaisiin ruokiin. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että monet perinteiset turkkilaiset ruoat olivat vegaanisia, jos vain jätti ottamatta miltei aina lisukkeena tarjottua jugurttia
Ravintolajuttuja on kyselty, joten tässä vähän tunnelmia taannoiselta ravintolareissultamme. Teemaravintola Villagessa on Pohjois-Intian tuntua, vaikka ollaan keskellä vehreää Bangalorea kaukana Rajasthanin aavikoilta
Täyteläisten blinien jälkeen mausteiset koftat maistuivat oikein hyvin. Jos haluat koftat täysin kypsäksi, laita ne vielä muutamaksi minuutiksi 175 asteiseen uuniin
Olen ennenkin kertonut, että yksi parhaista ruokamuistoistani vie Nepaliin Himalajan vuorten juurelle, jossa nautin iki-ihanaa malai koftaa, kasvispyöryköitä tomaatti-kermakastikkeessa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.