Täytteeseen laittelin pakastemustikoita, tuoreista olisi ihana kokeilla sitten kesällä. Itse suunnittelin jälkikäteen, että peltinen muffinivuoka olisi ollut oiva apu kukkojen tekoon
Mustikkakkukko eli rättänä on mielestäni ihan parhaita herkkuja mitä mustikasta voi tehdä. Tein tällä kertaa kukon annosvuokiin ja hieman kevennettynä versiona
Laita seos ensimmäisenä eli alimmaiseksi puhtaaseen purkkiin ja kaurahiutaleet seuraavaksi. Koulun käynnistä on jo muutama vuosi, mutta tämä ohje tulee aina mieleen kun ajattelen kouluaikoja
Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi (en oikeasti jaksanut nähdä tätä vaivaa vaan taputtelin taikinasta kannen käsin
1 tl kanelia. 1 tl kanelia. Tehty pieniin muotteihin, mutta yhtä hyvin voisi tehdä yhden ison kukon. Täyte hyytyi hyvin, vaikka käytin pakastemustikoita
Tein 30-v. synttäreiden kunniaksi mustikkakukon makeaksi kakuksi, voi kylläpäs maistui. ). Mustikkaukko on tosi helppo tehdä, tarvitset vain muutaman raaka-aineen ja työvaiheitakaan ei montaa ole
Päätin testata sitä rättänään elimustikkakukkoon ja NAM. Facebookin keliakia-aiheisessa ryhmässä olen useasti julistanut jauhon erinomaisuutta, ja eilen taas jauhoista tuli puhetta, siellä mietittiin mihin kaikkeen teffiä voisi käyttää ja soveltuisiko se makeaankin leivontaan
Mustikkakukko on varmaan enemmän "kiinteämpi" leivonnainen. Tästä herkusta on tullu nii mun lemppari. En tajua, miks tykkään ruisjauhoista nii, että voisin syyä niitä vaikka yksistää, jos vähä liiotellaa
Resepti on suoraan Savon sanomien mustikkakukko resepti ja ensimmäisellä kerralla ei tule mennä sorkkimaan perinneherkun reseptiä, joten tehdään aivan sen mukaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.