Olkoonkin, että Kreetan suosituimmissa kohteissa on vaikeaa löytää ravintolaa, josta saisi autenttista ruokaa, näitä turistikohteita on helppo pitää tukikohtina omatoimisille seikkailuretkille pitkin saarta
Jo kesällä Kreetan ajankohtaisten postausten yhteydessä kyselitte hotellistamme. Kreetan vime(kin) matka oli kaiken kaikkiaan onnistunut, hotellivalintaa myöten
Kreetalainen sipulipata, stifádo. Stifádo 4. lle. 1 kg naudan ulkopaistia/kulmapaistia. 1 dl oliiviöljyä. noin kilo pieniä kuorittuja kokonaisia sipuleita
Kesäkurpitsa on edullinen herkku ja parhaimpia ovat pienet, tumman vihreät yksilöt, joita paikalliset kutsuvat girit kabak -nimellä eli Kreetan kesäkurpitsat
Kreetan matkan innoittamana lisäsin ruokaan oliiviöljyä ronskilla kädellä, ja alan jo uskoa, että oliiviöljyn kanssa kaikesta tulee hippusen verran parempaa
Kevään Kreetan matkalla iski taas fetarakkaus ja sen jälkeen on sitä tullut syötyä lähes päivittäin erilisissa salaateissa, munakkaissa ja muissa ruoissa
Postauksen kuva Kreetan matkaltamme tänä kesänä. Campasimpukan ja Sauvajyväsen blogireseptien inspiroimana tein ruispuolukkapuuron tällä kertaa haudutuspadassa
"JOKA ON TAITAVA, SAA KUKONKIN MUNIMAAN. ". kreikkalainen sananlasku. Naapuri lähtee Kreetalle, työkaveri Samokselle, ja omaan vuosilomaan on vielä ikuisuus aikaa
Maailman parhain sitruunatorttu–mmm…. Aina ei itse tarvitse jokaista torttua vääntää. Olin antanut tämän reseptin tuossa Vamosin alakylässä Kalivesissa asuvalle ystävättärelle, joka eilen sitten sattui kertomaan tehneensä kakun
Raikas tzatziki. Tzatziki on ollut aina yksi lemppariruoistani, suorastaan rakkautta ensipuraisulla. En edes muista, missä tai milloin olen sitä ensimmäisen kerran päässyt maistamaan, mutta siitä on hirmuisen pitkä aika
Kohta päästään reissuun tutustumaan Kreetan herkulliseen keittiöön ja tunnelmia viritellään jo. Kreetan Maun -sivuihin tutustuessani ja reseptejä selatessani, löysin Merjan munakoisokääryleet ja koska munakoiso kuuluu mielikkeihini, tein tästä nyt oman versioni
Joskus ennen joulua katsoin jotakin ruoka-aiheista päiväsarjaa tv. stä. Sarjan nimeä en muista, mutta siinä oli nainen joka kokkasi Kreikassa, Kreetalla tai Kyproksella
Kreikkalainen papukeitto, fasoláda, on arjen täyttävää kasvisruokaa parhaimmillaan. Ota härkää sarvista ja tutustu iki-ihaniin papuihin vaikka tekemällä fasoládan, papukeiton pakkaspäivien herkuksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.