Kuumenna osa oliiviöljystä pannulla ja paista munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita pannulla parissa erässä molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä pintaansa
Todellinen välimeren ruoka valmistetaan laadukkaista, tuoreista aineksista. Onneksi pääsiäisen alla kaupasta löytyi hyvä valikoima tuoretta lammasta ja karitsaa
Kreikkalaisen lihapadan eli stifadon ohje on ollut alusta asti ollut blogini suosituimpia. Nyt, kun kuvaustaidot ovat karttuneet, päätin antaa tälle klassikolle uudet visuaaliset vaatteet
Kesälomareissulla Kreikan Kefaloniassa söin parasta ikinä maistamaani stifadoa. Padassa käytettävä liha mitä ilmeisemmin vaihtelee paikan tai saaren mukaan, se voi olla naudanlihaa, jänistä tai lammasta, mutta Kefalonian stifadot oli lähes joka tavernassa tehty vasikasta
Tämä on toivepostaus. tapasin Rouvan Naantalista jokunen viikko sitten, ja hän ystävällisesti muistutti, että Stifadon ohjetta ei lupauksistani huolimatta ole Rouva Raadelman blogissa näkynyt
Olen valmistanut sipulipastaa viimeisen kuukauden ajan viikoittain. Suurin syy taitaa olla se, että sipulipasta valmistuu nopeasti ja raaka-aineita on aina löytynyt kaapista
Joka kerta Ahlmanilla käydessäni ostan tilan omaa munajuustoa. Ja joka kerta nautiskellessani tätä herkkua hillon kanssa mietin, että hitto, pitäisi tehdä tätä itse
Jostakin syystä lihapadat ja -kastikkeet eivät koskaan ole olleet minun juttuni, paitsi stroganov – ja varsinkin se annos, jonka nautin reilut kymmenen vuotta sitten Pietarissa
KREETALAINEN RUOKA. Kreetalainen keittiö on Välimeren vanhimpia, ellei vanhin. Kreetalainen raki, tsikudiá, vastaa lähinnä suomalaista pontikkaa tai italialaista grappaa
Omiksi suosikeiksi ovat nousseet ainakin turkkilainen munakoiso spesiaali Ali Nazik, kreetalainen moussaka, täytetyt kääryleet, paprikat ja munakoisot, mustapapusalaatti sekä perunapinaattipaistos
Kreetalainen tsatsiki. Aina sama juttu, maailma täynnä reseptiä reseptin perään ja kirjahyllyssä pari sataa ruokakirjaa, mutta mitä ihmettä tekisin viikonlopun ruuaksi
Edellisiviikonlopun ”raskas velvoitteeni” oli juoda punaviiniä. Työn alla oli kiva työjuttu. lupasin Pernod Ricardille maistella viskitynnyrissä kypsytettyä Jacob´s Creek Double Barrel Shirazia ja kirjoittaa siitä Juomavinkin blogiin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.