Sulata hirvenliha tarvittaessa eli ota liha jääkaappiin noin vuorokautta ennen ruoanvalmistusta. Lauantai-illallinen koostui kerma- ja punaviinikastikkeen yhdistävästä hirvipadasta, luomuspeltistä ja salaatista punaviininkera
Padan muhiessa uunissa herkullinen punaviininjakanelin tuoksu valloitti kodin ja maukkaan kastikkeen joukossa lampaan paisti hautui hajoavan mureaksi ja salottisipulit pehmeiksi ja makeiksi
Ihan kenen tahansa keksimästä viritelmästä ei ole kyse, sillä kaikkitietävä Interwebs kertoo, että Kuosmasen versioiman reseptin takana olisi michelinkokki Heinz Winkler
Olemme joskus syöneet villakintaan makuista kuivaa lammasta ja sen jälkeen olleet monia vuosia kyseistä lihaa syömättä kun ajattelimme että se vain on niin kamalaa
Savustuspönttökin löytyy, mutta olin laiska enkä jaksanut vaivautua sen suhteen (vaikka isä onkin yleensä se joka hoitaa savustamisen), joten tein uunissa
Mureke on se ruoka,mitä aika useinkin tehdään(tai usein ja usein,ehkä n. kerran kk) ihan vaan siksi, kun se on niin helppo lykätä uuniin,(ja on tietysti hyvää)milloin sinällään,milloin pekonilla peitettynä,milloin täytettynä,ilman lisukkeita tai lisukkeiden kanssa,kuten tässä sipulin ja omenan
" kiitteli eräs seuraaja. kaneli. Siinä oli jotain tuttua ja samaan aikaan eksoottista. Kanelia lihassa. Eikö ne tajua että sitä laitetaan vaan riisipuuroon ja omenapiirakkaan
Lisää tomaattipyre, laakerinlehdet jakanelitanko. Sitäkin meidän kaupoissa ja ravintoloissa valitettavasti myydään vaikka sellaisen lihan kasvatus Suomessa onkin kiellettyä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.