Muistin tehneeni pari vuotta sitten Glorian ruoka ja viini -lehden ohjeella lasagnea, johon tuli uunissa paahdettua kurpitsaa, vuohenjuustoajaaurinkokuivattujatomaatteja
Kana ja vuohenjuusto ovatkin klassinen makuyhdistelmä. Vuohenjuustoa. Vuohenjuusto antaa sopivasti potkua annokseen ja pesto sekä tomaatti tapenade yhdistävät ja tasapainoittavat muita makuja keskenään
Taas kerran saan kiittää iki-ihanaa vuohenjuustoajaaurinkokuivattujatomaatteja, you made my day. Kun ulkona tuivertaa ja tihkuttaa, on ihanaa kauhoa kattilasta suuri lautasellinen keittoa ja asettua hörppimään sitä vaikkapa sitten viltin alle
Pehmoiset ja juustoiset uunivuoat ovat mitä parasta syysruokaa. Ja punajuuret mitä paras raaka-aine. Kun mukaan lisää reilusti pähkinöitä ja yrttejä, on kasassa ainekset loistoateriaan
kuten villasukat ja viltit, kynttilät, teemukit ja kermaiset vihanessosekeitot . MITEN ihmeessä syksyn ensimmäiset pakkaspäivät voivat tuntua niin kylmiltä
Söimme ravintola Ilveksessä Sillä Sipulien Merituulin kanssa varsin oivallista risottoa pekonilla ja paahdetulla kurpitsalla ja Merituuli otti ja söi kurpitsan kuorineen
Kurpitsalla maustettuja Pääsiäisen keltaisia hienostuneesti soikeita, bebeeleivoksia. Ihania leivoksia joiden murotaikinakuori on täytetty kurpitsalla javaniljalla maustetulla voikreemillä valinnaisesti sen päällä kurpitsasokerikuorrutus oikein suureen makeanhimoon
työpaikan vaihdos, opiskelua, kiivas remontointi ja vesirokko. Suosikki harrastukseni eli blogien lukeminenkin (ja se kommentointi) on jäänyt hävettävän vähälle, koska työmatka taittuu nykyään autolla eikä junalla
laita kurpitsat ja sipulit kulhoon ja mausta ne suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä kauttaaltaan. Kypsymisaika vaihtelee kurpitsan koosta ja uunin tehokkuuden mukaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.