Perinteisten lisukkeiden rinnalle ovat nousseet myös kuskus ja kvinoa. Kuskus, bulgur ja kvinoa ovat pikkuhiljaa tulleet tutuiksi myös suomalaiskeittiössä
Tunisian kansallisruokanakin tuttua kuskusta yleensä erehdytään luulemaan kuivaksi ja mauttomaksi mutta oikeilla raaka- aineilla saat siitä maistuvaa ja kosteaa
Chilillä marinoitu tofu on loistavan pirtsakka lisä vaikka salaatin kylkeen, mutta tällä kertaa kaappini aineksista syntyi helppo ja herkullinen kukkakaalikuskus
Tavallisesta ‘kuskusista’ nämä durumvehnäsuurimot eroavat siinä, että ne on keitettävä kypsiksi, eivät siis turpoa seisoessaan kuumassa nesteessä kuten tavallinen pienirakeinen couscous
Kuskus valmistuu todella nopeasti, ja suurimman osan ruoanvalmistusajasta viekin veden kiehuminen. Erityisesti tykkään käyttää kuskusin kanssa katkarapuja, ja mukaan ei ainakaan arkena tarvita sipulia, herne-maissi-paprikaa ja mausteita kummempaa
Minä keitin lisukkeeksi pastaa ja töissä tein kuskusia, myös riisi sopii tähän hyvin. Voi sanoa, että en tämän vuoden aikana ole valmistanut broileriruokia juuri lainkaan
Kuten joku aika sitten myönsinkin, arkiruokailu ei ole meikäläiselle täysin smooth sailing. matkallani on monta mutkaa ja hyvältä kuulostavaa tekosyytä vaihtaa ravitseva dinneri voileipään, maapähkinävoidipattuihin taateleihin tai maapähkinävoidipattuihin banaaneihin (tai kaikkiin kolmeen
Välimeri Lautasella -sarjan innoittama teimmekin tällä kertaa marokkolaisvivahteisen kuskusannoksen. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty suuria kuskussuurimoita, mutta koska niitä ei tähän hätään ollut saatavilla, käytimme tavallisia täysjyväsuurimoita hyvällä menestyksellä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.