Valmistin tänään lammaspataa vähän spontaanilla otteella, mutta lopputulos oli kyllä mitä mainioin. Kelit lämpenee täällä perämeren pohjukassakin ja kesä tekee tuloaan kovalla vauhdilla
Etsin netistä uudenlaisia lihapadan ohjeita ja törmäsin Kauhaa ja rakkautta -blogin sivuilla tällaiseen marokkolaistyyliseen lammaspataan, johon laitetaan kokonaisia viikunoita ja se tarjoillaan couscousin kanssa
V. i. k. o. n. l. p. u. e. m. y. t. ö. s. ä. h. a. S. r. A. v. ,. E. d. j. P. K. -. M. J. f. O. L. ). T. C. I. H. Y. R. N. 2. g. 3. 6. 4. 5. (. 1. 0. 7. c. k g. d l
Kuutioi ja keitä perunat. Kuivaa turska ja mausta suolalla. Ruskista kääröä paistinpannulla niin, että pekoni kypsyy ja turska saa kauniin kullanruskean värin
Tajinessa valmistuvasta ruuasta nouseva höyry kondensoituu lasitetun saviastian sisäpintaan ja neste sataa takaisin ruuan päälle pitäen ainekset mukavan mehukkaina
Kävin hiljan työväenopiston monipuolinen karitsanliha -kurssin, jolla tein tätä ihanaa lammaspataa. Luutonta lampaanpaistia myydään tuoreena ja pakastettuna
Teimme pääruuaksi lammaspataaja sen lisukkeeksi munakoiso-kesäkurpitsavuokaa ja sahramiriisiä. Sain tänä vuonna mieheltä erittäin mieluisen synttärilahjan
pestoperunoita. Kävin villiyrttikurssin ja aloin maailmanparantajaksi (josta lisää myöhemmin). Niiden hiilijalanjälki on olematon, kunhan niitä ei huristele etsimään autolla
Papupihvien seurana kannattaa kokeilla myös pestoperunoita. En tiedä mistä tämä papupihvien ohje on alunperin peräisin, mutta sain sen Helsingin työväenopiston ruokakurssilta pari vuotta sitten, ja olen itse hieman muunnellut sitä
Lohifilén saa maukkaaksi ja kalan nahan rapeaksi, jos malttaa odottaa. Suolaa lohi reippaasti ja anna kalan imeä suola itseensä jääkaapissa pari tuntia
Paikka, jossa ruuanlaitosta tulee taitolaji jo pelkästään siksi että käytettävissä on nihkeästi toimiva sähköuuni, arvaamattoman kuuma leivinuuni, muutama tylsä veitsi sekä epämääräinen Aristoteleen aikainen kattila-, kulho-, kilho- ja välinevalikoima
Etenkin intialaiset kasvisruoat ovat herkullisia ja mietin pitkään josko kokkaisin jotain paneer-ruokaa, mutta päädyinkin rohkeana kokeilemaan minulle uutta lammaspataa
Tässä jokin aika sitten jatkoin meemiä Marsha Mehranin kirjalla "Ruusuvettä jalammaspataa". Samassa oivalsin, että tässähän on hyvä hetki aloittaa uusi juttusarja
Leikkaa maksa ja silava pienemmiksi paloiksi ja sekoita vähän kerrallaan massaksi tehosekoittimessa. Munuaisen voit jauhaa hieman pienemmiksi, riisiryyninkokoisiksi paloiksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.