Nyt tarjolla olisi lampaanulkofilettä, jonka paistoin sellaisenaan ilman marinointia, pannulla. Harjoittelin pääsiäislampaan tekoa ja tänä vuonna eri tapaan kuin aikaisemmin
Avainsanatkausiruoka, kurpitsa, lammas, lampaan ulkofilee, lähiruoka, myskikurpitsa, Pekkolan tila. Monet ajattelevat, että karitsa ja lammas ovat vain kevään kausiruokaa
suola ja pippuri. Hienonna yrtit ja sekoita niihin muut marinadin ainekset. Poista fileistä mahdolliset kalvot ja laista ne marinadin kanssa muovipusiin
Tein siis muistikuvien perusteella osittain samankaltaisen kokonaisuuden, joka koostui tässä tapauksessa lampaankareesta, yrttisestä couscousista, täytetyistä paprikoista, tzatzikista ja quesadilla-leivistä
Hieman siis epäilin kokonaisen lampaanpaistin valmistamista ja tämän vuoksi valitsin pääsiäisaterialle lampaan ulkofileen, joka on vähärasvaisempi ja täten myös miedomman makuinen
Sekoita lämmönkestävässä kulhossa couscousin joukkoon voi ja harissa-tahna. Koska startti oli eurooppalaisittain bistrotyyliin, olikin jo aika siirtyä mausteisempiin makumaailmoihin Pohjois-Afrikkaan ja Marokkoon
Maa-artisokkakeiton jälkeen söimme pääruokana possun ulkofilettäja paprika-cheddarkastiketta. chiliä yms makuja saa laittaa aika reilulla kädellä sellaiset jotka tykkäävät voimakakkaasti maustetusta ruoasta
Sen rinnalle voi ostaa kaupasta valmiiksi keitettyjä tai valmistaa itse papujaja tarjoilla sitten molemmat parissa minuutissa valmistuvan kuskuksen kera
Viime vikonloppuna ikkunanpesijät ja muut raskaan työn ratajat tarvitsivat ihan tuntia ruokaa, joten päädyin tekemään possun ulkofilettä kääräistynä pekoniin
½ dl soijaa. Tarjoillaan pottumuussin kera. ½ dl soijaa. 2 rkl konjakkia tai viskiä. 2) Sekoita keskenään öljy, soija, konjakki, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. 3) Laita ruskistetut porofileet uunivuokaan ja kaada marinadi päälle. 10 minuutiksi ja tämän jälkeen leikkaa paloiksi. Kaada sekaan 2dl kermaa ja suurusta Maizena kastikesuurusteella (tai veteen sekoitetuilla jauhoilla). 2 rkl konjakkia tai viskiä
ja pakkohan se oli käyttää, kun olin purkin ostanut ja löytyi jääkaapin perukoilta. suolaa, paprikajauhettaja mustapippuria myllystä lihojen maustamiseen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.