1 rkl
lakkalikööriä, sitruslikööriä, konjakkia tai sitruunamehua
50 g
tummaa suklaata lastuina
24 cm)
pohjalle ja voitele vuoan reunat. Jauha pähkinärouhe hienoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää erytritoli/sokeri samalla sekoittaen. Kääntele joukkoon lopuksi pähkinäjauhe. Levitä seos vuotaan ja paista uunissa 175 ˚C asteessa noin 35 minuuttia Anna pohjan jäähtyä hetki. Irroita se sitten vuoasta ja anna sen jäähtyä loppuun ritilällä. Pese ja kuivaa vuoka, ja peitä sen pohja uudella leivinpaperilla. Valmista täyte. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sulata suklaa kattilassa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Anna suklaan jäähtyä hieman. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, likööri ja kahvi sulan suklaan sekaan. Kääntele suklaaseos valkuaisvaahtoon. Vaahdota kerma puhtaassa kulhossa. Kääntele kermavaahto suklaavaahdon sekaan. Irrota pähkinämarenkipohja leivinpaperista ja siirrä se takaisin irtopohjavuokaan. Kaada suklaamousse pohjan päälle, tasoita pinta, peitä vuoka foliolla ja siirrä pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Ota kakku huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen tarjoamista ja koritsele suklaalastuilla. Kakkua voi myös säilyttää pakkasessa ja leikata siitä aina vain tarvittavan määrän paloja.
Maapähkinävoissakin on muuteneroja, kannattaa rohkeasti kokeilla eri valmistajien tuotteita ja löytää se ”oma suosikki” on rouheisempia ja sileämpiä versioita ja toki kannattaa aina vilkaista ainesosaluettelo, ettei sekaan ole laitettu sokeria, makeutusaineita tai mitään muutakaan ylimääräistä
Tällä kertaa emme kuitenkaan jaa tavallista reseptiä, vaan ihanien donitsimuffinssien ohjeen. Vapusta on kulunut jo muutama viikko, joten eiköhän taas olisi aika donitseille
Toivomuksena kakkuun oli suklaamoussea, niinkuin aina, ja päälle suklaata. Leivoin kuohkean jaja suussasulavan (se oikeasti sulaa suuhun) kaakaoisen kakkupohjan ohratärkkelyksestä
Tämä täyteläinen suklaakakku on täysin maidoton, munaton ja vegaani. Kakusta saa helposti myös gluteenittoman käyttämällä pohjassa gluteenittomia digestivekeksejä
suolainen, tilanteen ja mieliteon mukaan. Levitä letuille reilusti chili con carnea (tai jotain muuta. tavallisia isojalettuja tai pieniä banaanilettuja
J. a. o. i. n. I. s. t. (. e. r. h. k. ). j. F. c. T. ö. ä. u. v. l. m. p. y. V. S. ,. d. M. 1. g. 3. 2. /. 0. 5. P. L. 9. f. R. 7. N. b. U. A. -. k g. d l. t l
E. i. l. e. n. a. m. u. s. y. t. ä. r. k. o. j. v. p. h. w. -. z. (. d. ,. c. g. ). ö. b. T. 1. 0. 5. 2. S. V. ~. 7. ½. L. K. C. H. M. 6. 3. /. 4. P. A. J. N. d l. t l
Jos haluat muuten vaan koristella leipiä, niin hammastikuista saa kivoja viirejä, kun liimaa niihin kaksipuoleista teippiä, ja leikkaa pienen palan päästä pois
Kaada mousse keksipohjan päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Sain lauantai-iltana ajatuksen tehdä jotain herkkua viemisiksi vanhemmilleni sunnuntain iltapäiväkahville
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.