Laskiainen lähestyy ja ensi viikonlopun sekä alkuviikon pulla numero 1 onkin laskiaispulla. Pulla runsaalla kermavaahdolla ja hillolla saa makeannälän hetkessä huippuunsa, onhan perinteinen laskiaispulla aivan mielettömän herkullinen
Tänä vuonna laskiainen onkin todella aikaisin, lähes heti Runeberginpäivän jälkeen. Viime laskiaisen hujakoilla tukholmalainen kondiittori Mattias Ljundberg (Tösse bageriet), keksi taivuttaa ruotsalaisen semlan eli laskiaispullan uuteen muotoon, jolloin syntyi Semmel-wrap eli suomalaisittain tietenkin laskiaispullawrap
Laskiainen lähestyy ja minä ajattelin vääntää tästä ihanasta ideasta laskiasiversion. Kurtöskalacs taitaa suoraan suomennettuna olla savupiippukakku, mutta kansainvälisillä markkinoilla tämä taipui rullapullaksi
Laskiaispullat on mun heikkous (korvapuustien jälkeen) ja onneks laskiainen on vaan kerran vuodessa. Oon ollut tähän asti hieman skeptinen gluteenittomien pullataikinoiden suhteen sillä gluteenittomaan pullataikinaan on aika vaikea saada kunnon sitkoa, törmäsin kuitenkin Arlan gluteenittomaan laskiaispullareseptiin ja pullat näyttivät niin herkullisilta että halusin lähteä kokeilemaan reseptiä
Tälle viikolle osui kaksikin herkutteluun sopivaa päivää, laskiainen ja ystävänpäivä. Laskiaiseen sopivat tietty pullat, ystävänpäivänä leivottiin yhdessä kääretorttu
Koska ensi viikolla on tarjoilla viljalti makeita leipomuksia (Runebergin päivä ja Laskiainen), valitsin tällä kertaa jälkiruoaksi hieman kipakamman vaihtoehdon eli lime-jogurttimoussen
Laskiainen tuli meille viikkoa etukäteen. Vai meneekö se niin, että laskiainen on sillon ku on pullia. tekeekö pullat laskiaisen vai laskiainen pullat vai pullat laIskiaisen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.