5 minuuttia
Lisää taikinaan alustuksen loppuvaiheessa ruokaöljy ja kinkkupalaset ja sekoita taikina tasaiseksi.
15 minuuttia
Jauhoja voi vaihdella oman kaapin sisällön mukaan, itse tykkään useinkin käyttää leseitä ja perunakuitua tuomaan vaaleaan leipään ylimääräistä kuitua
Ohjeen nappasin Pastanjauhanta-blogista. Itse käytän tässä hommassa aina valurautaista wok-pannua. Käytetyn öljyn voi käyttää uudelleen, kun sen kaataa pulloon ja laittaa jääkaappiin ja käyttää kohtuullisen ajan kuluessa (säilynee pari-kolme kuukautta
Eri makuisena, eri raaka-aineista tehtynä, eri vuodenaikoihin sopivana, mutta itsepintaisesti kakkukupu pysytteli kotimme ehkä käytetyimpänä leivontatarvikkeena ikinä
Aamu alkoi taas kuten viikon aikaisemmatkin päivät, uinnilla ja aamukahvilla puistossa. Tänään ei ollutkaan enää niin tukahduttavan kuuma sää (siis täällä Oulussa), joten yht äkkiä alkoi tehdä mieli leipoa
Tämän ystävättäreni kanssa juteltiin puhelimessa myös sacher-kakun teosta ja se asia jäi minulle pyörimään päähän joten eikun nettiin surffailemaan ja kakkuohjetta etsimään
Kakku on parhaimmillaan leivontapäivänä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia. Laskiaisena pullalla nautiskeluun lisätään herkuttelukerrointa laittamalla täytteeksi mantelimassaa/vadelmahilloa ja tietenkin runsaasti kermavaahtoa
Pidimme Anninunissa Annin ja Dr Sugar blogin Jinnan kanssa yhteisen leivontapäivän, jonka aikana jaoimme vinkkejä ja kokeilimme erilaisia kakunkoristus ja pursotusjuttuja
Pidettiin äitin kanssa leivontapäivä ja kokeiltiin tätä tunnettua ja paljon kehuja saanutta kakkua. Nutellahan on hasselpähkinä-suklaalevitettä, joten kakku saa samalla siitä pähkinäistä makua sekä täyteläisyyttä ja uutta makua suklaasta
Se vuoden ainoa pakollinen pikkupullien leivontapäivä iski taas, ja eilen oli sitten puolen litran taikina tehtävä ja pyöräytettävä pulliksi, jotta tänään saataisiin herkutella laskiaispullilla
Cookiet ovat parhaillaan leivontapäivänä mutta säilyvät ilmatiiviissä purkissa muutamia päiviä. Lisäksi tällaiset suklaa-kauracookiet ovat siitä hyvät, että suun herkutellessa myös vatsa kiittää täyttävästä ja ruoansulatusta hellivästä kaurasta
pitkoksi, kranssiksi, bostonkakuksi, korvapuusteiksi… Varsinkin maalla oli tavallista, että lauantai pyhitettiin leivontapäiväksi ja pullaa paistettiin sunnuntaiksi ja koko seuraavan viikon varalle
Parhaimpia donitsit ovat leivontapäivänä, jolloin niiden rakenne on paras. Donitsien ohje on oma, mutta valkosuklaan lisäämisen kinuskikuorrutukseen löysin Tarun taikakakut -blogista täältä
Vieraslista on kutakuinkin valmiina samoin tarjoilusuunnitelma sekä leivontapäivät. -) Eilinen ajotunti sujui jo ihan mukavasti - saan joka tunnin jälkeen lisää itseluottamusta ja varmuutta auton hallintaan
Lauantai ja leivontapäivä. Tänään on selvästikin iskenyt kiinni joku kärpänen tai mikälie pistiäinen, sillä mielessä on pörränneet vain leivonta-ajatukset ja kädet on vallannut kutina päästä tekemään ja kokeilemaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.