50 g
hiivaa 3 dl laatikonloppuja (mulla tässä punajuurilaatikkoa) 5 dl vehnäjauhoja (voi olla enemmänkin, riippuu laatikoiden kuivuudesta)
2 rkl
öljyä
tai
5 min
alusta joukkoon hiiva, kunnes saat kimmoisan taikinan
300 g
graavilohta, 100 g kylmäsavulohta 100 g lämminsavulohta pätkä purjoa 50 g juustoraastetta (tämäkin joulupöydän jämiä) 2 dl kevytkermaa 1 muna 4 tomaattia 1 tl mustapippuria kourallinen tilliätaputtele piirakkavuokaan noin 1½ cm paksuinen kerros taikinaa ja anna kohota 5 min silppua purjo pieneksi ja viipaloi tomaatit sekoita muna kermaan lisää kalat vuokaan sekoita purjo ja tillisilppu kermaan jonne on lisätty yksi muna, sekoita joukkoon pippuri ripottele juusto kalojen päälle, asettele tomaatit juustoraasteen päälle ja kaada lopuksi munakerma seos päälimmäiseksi
220 asteisessa
uunissa, kunnes piirakka on kypsää, ja munaseos hyytynyttä
Tämä herkku löytyi Kodin Kuvalehden kokkaussivustolta. Tein ohjeen mukaan piiraset muffinipellille, ensi kerralla voisi tehdä suoraan piirasvuokaan, nopeutuisi puuhastelu huomattavasti
Voitele lohipiiras kevyesti vatkatulla kananmunalla. Joulupöytä notkui joulun herkkuja, joten perinteisen kulibjakan (tunnetaan myös koulibiaka- ja coulibiaca-nimillä) valmistus sai jäädä välipäiviin
Niin kauan kuin muistan on meidän perheessä savustettu itse lohta. Ja kun savustuspönttö kerran lämmitetään, laitetaan fileitä tulille niin monta kuin vain suinkin mahtuu
V. a. n. h. b. l. o. g. i. s. y. ö. v. e. r. t. ä. k. u. p. j. K. d. T. m. ,. ). P. S. R. 6. 2. 5. 1. 0. (. 3. A. L. M. I. U. O. c. J. d l. k p. m m. c m
8. a. n. o. s. t. (. I. e. k. ä. y. i. p. h. j. K. v. r. ,. m. u. S. -. M. l. ö. ). P. 1. 5. 0. g. V. ½. T. c. Ö. à. 2. d. /. 4. 3. x. N. H. L. J. O. R. 9 l. p k. c m. g ). d l. r s
Lohipiiras. Viime jouluna päätimme uudistaa jouluperinteitä. syödään juuri niitä ruokia, joita tekee mieli, ei yhtäkään valintaa vain koska-tätä-on-aina-ollut-joulupöydässä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.