Paikallisen börek piirakan reseptiä on kyselty, eikä ihme. Postausten perusteella olen joka päivä kahvilassa tai vähintään vastapäisessä kaupassa nuuskimassa turkkilaisia leipomuksia
Kun pinaatti hallitsee kasvimaan satoa, nautimme sitä päivittäin muodossa jos toisessa. Kesäisin pinaattia tuleekin syötyä huomattavasti enemmän kuin talvella
Helatorstai-viikonlopun vietimme mökillä grillaillen ja nauttien mökkielämän yksinkertaisuudesta. Leipomista siellä ei pahemmin harrasteta, mutta ilman vettä ja sähköäkin nämä turkkilaset piiraat pyöräytti suhteellisen helposti
H. i. h. t. o. l. m. a. k. v. E. e. ä. -. S. u. s. ,. j. n. y. d. p. J. r. T. L. A. V. f. g. ö. b. 1. 5. P. (. 4. ). 6. 0. 2. 3. c. . K. ". M. ) l. k g. t l
Tässä kirjoituksessa tutustutaan vähän turkkilaisiin juomiin. turkkilainen tee ja kahvi, maitopohjaiset sahlep ja ayran sekä alkoholipitoiset raki ja efes
Merellinen sijainti on vaikuttanut myös Oulun ruokakulttuuriin, ja koko maakunnalle ovatkin ominaisia moninaiset meren ja saariston annit sekä lisäksi Pohjanmaan peltojen runsas sato
Kuulostaa happamalta, eikö vaan. Kun jugurtin maustaa hyvin hunajalla, vanilijakreemijauheella ja ruusuvedellä jälkiruoka turkkilaisesta jugurtista on kaikkea muuta kuin hapan
Suomalaisen kirjakaupan alennusmyynneistä löytyi kiitettävän paljon hyviä keittokirjoja, muun muassa Ghillie Basanin Turkkilainen keittiö (Gummerus 2007)
Eilen tarkoituksena oli mennä läheiseen Turkkilaiseen ravintolaan illalliselle juhlistamaan Perjantaita, mutta sitten jotenkin koti-ilta veti puoleensa paljon enemmän
Turkkilaisten ruokien vuoro, lissää siis "Maailman ihanimmista leivonnaisista". Turkkilaiset Mantar kurabiyesi eli Sienipikkuleivät olivat lähes perinteisiä suomalaisia pikkuleipiä
Ruoka on sinänsä yksinkertainen eli lihapullia tomaattikastikkeessa couscousin tai riisin kera, mutta turkkilaiseenruokakulttuuriin kuuluu olennaisena osana mausteiden kattava kirjo, jonka johdosta myös tähän reseptiin tarvittavien ainesosien määrä on suuri
Tämä ohje on muokattu Ghillie Basanin kirjasta Turkkilainen keittiö. Hankimme kirjan loppukesästä, ja siinä on paljon hyviä kasvisruokia tuhtien liharuokien lisäksi
Nyt on jälleen blinien aika. Mielestäni blinejä voi aivan hyvin nauttia myös muulloinkin mutta näitä kausi- ja sesonkiruokia on ajan saatossa keksitty, tämä on hyväksyttävä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.