Onpas ollut takkuista tämän blogin kanssa viime aikoina. Johtuu varmaan vuodenajasta, Tämän reseptin lupasin jo kauan sitten julkaista ja onhan se keskeneräisenä roikkunut jo tovin
For English please see here. * * *. Itse tehty kalaliemi hyödyntää kalan viimeiseen saakka ja antaa maistuvan pohjan keittoihin, kastikkeisiin ja risottoihin
Sain jo jokin aika sitten arvostelukappaleen Sopat. -keittokirjasta, mutta kirjan saapuessa en ollut sopallisessa mielentilassa, joten opus jäi siltä kertaa
Yksi täyte, joka sekin on nopeasti ja helposti valmistuva. Lämminsavulohi on itsessään niin voimakkaan makuista, ettei vaadi rinnalleen kovinkaan voimakkaita mausteita
Ostin kokonaisen nieriän. Fileerasin fileiksi. Pää ja muut fileerauksesta jääneet osat menivät. kattilaan. Maustoin ruususuolarakeilla ja viherpippurilla
Tällainen resepti syntyy, kun illalla lukee uutta Glorian ruoka &viini -lehteä (6/2015), seuraavana päivänä näkee sattumalta kaupassa mahtavan tuoreita kuhafileitä ja yrittää sitten ulkomuistista keräillä ostoskoriin lehdessä ihaillun kuhareseptin tyyppiset ainekset
Erilaiset kuskuksesta valmistetut ruoat ovat välillä ratkaisu ruokapulmaan, jos ruokaa pitää saada nopeasti, tai sitten ei vain ruoanlaittoinnostusta ole sen kummemmin
Pidän kalasta, varsinkin voissa paistettuna. Pienenä tyttönä opettelin kalastamisen saloja ukkini kanssa ja saman taidon olen opettanut myös tyttärilleni
Juustoinen kalakeitto valmistetaan kylmäsavulohesta ja sulatejuustosta. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Lisää pakastekasvikset ja keitä niitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia
Jokin aika sitten marketin pakastealtaasta tarttui mukaan pussillinen kuorellisia katkarapuja. Ensin harkitsin viettäväni paketin turvin "ruotsinlaivan buffassa"-tyylisiä katkarapukestejä, mutta päädyin loppuviimein kuitenkin keittelemään ravuista viikonloppulounaaksi täyteläistä katkarapukeittoa
Kuha Walewska on ainakin joidenkin lähteiden mukaan saanut alkunsa Napolenin rakastajatteren, puolalaisen kreivittären Marie Walewskan hyppysistä 1850-luvulla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.