Kolme hyvää. sokeriton, rasvaton ja gluteiiniton marjapiirakka ”murutaikinalla”. Iltapäivän kahvivieraita kestittiin eilen xylitolilla makeutetulla, sokerittomalla ja glutenittomalla marjapiirakalla, jonka pohja muistutti murotaikinaa
Kuivakakut ei oo kyllä millään tavalla mun suosikkeja juurikin niiden koostumuksen vuoksi. Glorian Ruoka ja Viini -lehden edellisessä numerossa taisi olla joitain kuivakakkuohjeita ja taidettiinpa jopa puhua alkavasta trendistä maailmalla
Viinimarjat alkaa olemaan kypsiä ja niinpä viime päivinä on mehu-maija porissut useaan otteeseen. Pitkästä aikaan päätin leipoa jotain ja reseptikätköistä löytyi tällainen vanha marjapiiraan ohje
Lauantaiaamuna kokoonnuimme herkullisen aamiaispöydän ääreen. Tarjolla oli tuoreita sämpylöitä sekä lämpimiä rieskoja täytteineen, munia ja pekonia, hedelmiä, kahvia ja tuoremehua, pieniä marjapiiraita ja pikkuleipiä sekä maailman parhaita pannukakkuja
Tällä reseptillä, jo äiti aikanaan kotona leipoi ja taitaa ollakkin jo kaikille tuttu. Päällisen normaalin kermaviilin korjasin turkkilaisella jugurtilla
Ota sulaneesta murotaikinasta 2/3 osaa ja painele se voideltuun piirasvuokaan pohjaksi. Sekoita vadelmamarmeladi ja puolisulaneet puolukat, sokeri ja perunajauhot
Pane täytetyt taatelit kannelliseen, ilmatiiviiseen rasiaan ja pakasta yön tai päivän ajan. Paloittele kuorrutusta varten suklaa teräs- tai posliinikulhoon
Kaksi isoa kahvia ja tosi isot marjapiiraat maksoivat kuutisen euroa. Vehkajärven vanha koulu. Kesäaikaan kahviloita putkahtelee tänne maaseudulle kuin sieniä sateella
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.