Aasialainen keittiö tunnetaan maailmalla mausteisista ja herkullisista ruuista. Tyypillisesti ruoka kypsyy nopeasti wokissa ja sisältää lihaa, kasviksia ja riisiä tai nuudelia
Salaatin ohje on siis Sophia Lorenin*, tarkkoja määriä mitä kyseisessä lehdesä aikoinaan kerrottiin, en enää muista ja tämä salaatti on vuosien saatossa muovautunut tähän muotoon
Mä oon just sellanen joulun perinteitä rakastava muikkeli, ainakin mitä ruokaan tulee. Nykyään toki hieman poikkeavien raaka-aine valintojen mukaan kuin mitä esimerkiksi lapsuudessa
D. u. k. a. h. o. n. e. g. y. p. t. i. l. ä. m. s. ,. j. ö. N. r. d. -. v. (. ). M. –. E. B. . 2. 5. 0. b. 1. ½. /. ¼. +. L. ’. C. P. A. V. R. Y. K. S. c. G. f. w. z. W. x. T. d l
Näin tammikuisten paukkupakkasten aikaan on kiva tarjota vieraille suppilovahveropiirakkaa. Tämä on myös siitä hyvä piirakka, että se maistuu myös kasvissyöjille
Hyvässä arki-illan ateriassa on niin paljon makuja, että sen keveyttä ei edes huomaa. Aasialaisten mausteiden pyhä kolminaisuus korianteri, valkosipuli ja chili toimivat näissäkin jauheliha-salaatti-nyyteissä makupohjana
Tykkään thaimaalaisesta ruuasta sekä raikkaan makumaailman että annosten esteettisyyden vuoksi. Thai-ruoka on monesti mausteista mutta kun voimakkaan makuiset kastikkeet tarjotaan riisin ja tuoreiden tai pikapaistettujen vihannesten kanssa, tulee kokonaisuudesta tasapainoinen
Jauheliha on usein arkiruokailun pelastaja. Broilerinjauheliha on kevyttä ja tuo mukavaa vaihtelua. Vielä kun katsoo maustekaappiin, voi tuntea itsensä tavallisena arkitiistaina peräti luovaksi
O. s. u. i. p. a. H. e. r. n. o. k. -. t. V. v. y. m. ,. j. l. ä. h. K. S. T. ö. U. E. A. I. M. P. (. 2. ). 1. g. /. f. 3. d. ". J. L. R. N. b. c. B. C. 4. 5. 0. 6. k g. d l
Kun ilmat kylmenevät, minun tekee mieli syödä slaavilaistyylistä ruokaa. Ne ovat monesti pitkään haudutettuja patoja tai keittoja ja mikä olisikaan maistuvampaa kylminä syyspäivinä
Wanhan Porvoon hella lämpenee talven pakkasten keskellä ja nyt paistetaan jälleen mehukkaan paksuja blinejä hieman aiemmasta poikkeavalla vanhalla venäläisellä perintöreseptillä
Reseptit, joissa on yli 10 raaka-ainetta näyttävät jo lähtökohtaisesti hankalilta. Tässä ohjeessa raaka-aineita on 15 ja silti ohje näytti houkuttelevalta ensisilmäyksellä
Kirjamessuilta mukaan tarttui Ghillie Basanin Turkkilainen keittiö –kirja. Olin oikeastaan etsiskellytkin sellaista, sillä olen kovasti ihastunut lähi-idän pikkunaposteltaviin, eli mezeihin, ja muutenkin alueen ruoat kiinnostavat
RANSKALAISET HERKUT. Eilen halusin valmistaa etanoita. Päätin aloittaa menemällä ostamaan uudet keraamiset etanapannut Porvoon vanhasta kaupungista, tutusta etanaravintolasta
Perjantaina laitoin työpäivän jälkeen possun kassleria mietoon lämpöön uuniin kypsymään, ennen puolta yötä revin sen hienoksi ja kaadoin maustekastikkeen päälle
Ei mitään gurmeeta, mutta maistui ainakin alla esiintyvälle piparipojalle. Olimme mieheni kanssa häämatkalla Vietnamissa ja siellä nautitut ateriat jäivät mieleen
Anna lämmitä, älä enää keitä. Talvikauden lähestyessä loppuaan (ainakin , kun katsoo ikkunasta vähenevän lumen määrää) tänä viikonloppuna oli viimeinen ajankohta valmistaa pikkuneidin syntymämaan kansallisruokaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.