En ole mikään suuri soufflén ystävä. Mielestäni ainoa järkevä kohokkaan maku on suklaa, kunhan se tarjoillaan runsaan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera
Jälkiruokia on valmistettu jo vuosisatoja. Jäätelöä edeltävä mehujää tunnettiin jo 500 eKr. Kiinassa. 1800-luvulla kehitystä vei eteenpäin konditoriasta oppinsa saanut ranskalainen Marie-Antoine Carême
" Leipävanukas on tainnut olla olemassa yhtä kauan kuin on ollut ylimääräistä, kuivahtanutta leipääkin, ja riittävästi maitoa leivonnassa käytettäväksi
From Äijäruokaa. Kuohkea ranskalainen munakasSuunnitellessani shamppanjasunnuntaiaamiaista mieleeni tuli Fran Werden kirja Bistroherkut - Parhaiden ranskalaisbistrojen suosikit
La Pergola on Rooman ja koko Italian yksi arvostetuimmista ravintoloista. Se myos sattuu olemaan Italian ensimmäinen ja Rooman ainoa kolmen Michelin tähden ravintola
Japanilainen juustokakku on rakenteeltaan kevyempi kuin perinteiset juustokakut. Se johtuu siitä, että kananmunien keltuaiset ja valkuaiset erotellaan toisistaan, minkä vuoksi kakusta käytetään myös nimeä Souffle Cheesecake
Halusin hiukan panostaa kattaukseen myös enemmän, ja askartelin koivunoksista ja munankuoren puolikkaista paikkakortit, sekä väkertelin narsisseista, tulppaaneista ja koivunoksista kukka-asetelman pöytään
Vietin syntymäpäivääni tänä vuonna sohvan nurkassa sitkeän flunssan kourissa. Onneksi O tiesi, millä piristää surkeaa päivänsankaria ja pyöräytti (lähes omin voimin) cayennella maustetun suklaakohokkaan
Monet ihmiset ovat kauhuissaan, jos heidän pitää valmistaa soufflé. Näillä kuohkeilla herkuilla on mielestäni aivan turhaa huono maine, oikea tekniikka ja hyvä resepti vaikuttavat lopputulokseen paljon
Kohokas on juttu mitä olen aina vähän pelännyt, niinkuin varmaan kaikki muutkin. Siltikin sitä on haluttanut kokeilla, mutta ikinä ei oikein ole tullut sopivaa ajankohtaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.