Valmista gratiinikastike. Liuota samalla joukkoon sulatejuusto paloina ja mausta gratiinikastike. Tarjoa kahden kaalin gratiinia keitettyjen perunoiden kanssa
Lisukkeeksi valmistin voissa paistettuja mustajuuria ja herkkusieniä. mustajuuria. Laita kulhoon valmiiksi kylmää vettä ja purista joukkoon sitruunan mehua, ennen kuin alat kuorimaan mustajuuria
Paista mustajuuria voissa keskilämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Siskoni löysi ehkä parhaan ikinä mustajuuriohjeen Helsingin Sanomista (13. 500 g mustajuuria. 500 g mustajuuria
Järkevin tapa kokata kukka- ja parsakaalia on tehdä juuri tällainen gratiini. Kukkaparsakaaligratiini1 kg kukkakaalia (yksi isohko)1 kg parsakaalia (neljä normaalikokoista)1 l punaista maitoa70 g voita1 dl vehnäjauhoja4 yksikköä siivusulatejuustoa (Pirkka, Aamupala tms
Mustajuurista en ollut ihan varma, olinko tehnyt niitä joskus, mutta nyt olen. Tämä on erittäin tärkeää, koska muuten mustajuuri alkaa nimensä mukaisesti heti tummua
Täyteläinen kasvisgratiini sopii esimerkiksi liharuokien lisukkeeksi tai itse pääruoaksi. Gratiini valmistuu vaivattomasti pakastealtaasta löytyvistä valmiista kasvissekoituksista tai satokaudella tuoreista kasviksista
Rakastan kukkakaaligratiinia & nyt oli sen vuoro ruokapöydässä. Gratiini on todella hyvää jo sellaisenaankin, mutta maistuu myös kalan,broilerin,lihapullien/-pihvien tai vaikka uunimakkaran kaverina
Karamelisoiduista mustajuurista kirjoittaessani viittasinkin jo tähän ankanrinta-ohjeeseen. Älkääkä vaan unohtako niitä taivaallisen hyviä karamelisoituja mustajuuria
Gratiinit ovat ranskalaisen keittiön herkkuja, jotka tarkoittavat gratinoituja raaka-aineita, usein kasviksia, jotka on kuorrutettu joko juustolla tai leivänmuruilla ja paistettu kypsäksi esimerkiksi grillissä niin, että pinnasta tulee rapea
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.