Kylkeen kannattaa kauhoa vaniljakastiketta tai -jäätelöä. Sisko ilmoitti jo pari viikkoa sitten tekevänsä mustikkakukkoa lauantain jälkiruuaksi ja niinhän hän tekikin
Mustikkakkukko eli rättänä on mielestäni ihan parhaita herkkuja mitä mustikasta voi tehdä. Tein tällä kertaa kukon annosvuokiin ja hieman kevennettynä versiona
Resepti on yksinkertainen ja nopea valmistaa. Mustikkakukko eli rättänä on perinteinen savolainen herkku, jossa mustikkatäyte on piilossa ruistaikinan välissä
Vaniljakastike on helppo valmistaa itse, vaikka matkan varrella tuntuu olevan monta mutkaa. Oikeastaan ainoa asia, jonka kastikkeen voi pilata on liika lämpö – liian kuumassa keltuaisesta muodostuu kastikkeeseen klimppejä ja munakokkelimainen maku
Kuumenna ja sekoita, kunnes kastike sakenee. Jos olet varma keittotaidoistasi, voit tehdä saman ilman vesihaudetta, mutta muista sekoittaa jatkuvasti äläkä kuumenna kastiketta kiehumispisteeseen asti
Koulun käynnistä on jo muutama vuosi, mutta tämä ohje tulee aina mieleen kun ajattelenkouluaikoja. Ihanan rukiinen kuori ja mustikkatäyte on täydellinen kombinaatio
kermavaahtoa / vaniljajäätelöä / vaniljakastiketta. Ostimme tätä jälkiruokaa varten riihiruisjauhoja kun niitä kerran sai luomuna ja kuulosti hirmu hyvältä – jotenkin perinteisesti valmistetulta ruisjauholta
Hyvää vanilja-valkosuklaajäätelön kanssa. ½ dl fariinisokeria (vaahdota margariini ja sokeri). Ota taikinasta pieni pallo ja peinele se metallisen vuoan pohjalle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.