Mies kuuli hirviporukassa kehujahirvensydämestä tehdystä jauhelihasta. Hirven sydämen liha on todella tummanpunaista rasvatonta lihaa, vielä tummenmpaa kuin kyyhkyn jauheliha
K-ruokasivustolta löytyy muutenkin hyvät vinkit hirvenlihan käsittelyyn ja. syksyisten kasvisten ja perunoiden kera marjahyytelöllä maustetun kermaisen
V. i. m. e. k. s. u. n. l. a. t. o. h. r. v. ä. f. ,. j. p. ö. N. y. J. E. H. I. R. U. L. K. O. P. A. S. T. 5. 0. g. 1. 8. 4. -. d. C. B. F. D. Ä. 2. 3. M. /. d l. t l
E. n. s. i. m. ä. e. k. p. y. d. a. t. b. l. o. g. h. j. u. T. r. V. v. P. ,. K. M. B. ö. c. I. A. O. F. G. S. -. H. 7. 9. R. w. ". U. L. f. N. J. (. ). 5. 0. 2. 3. 6. C. 1. /. d l
V. ä. l. i. p. o. s. t. a. u. k. e. h. d. m. n. r. v. K. j. y. N. ,. c. W. b. g. -. A. 2. 0. 1. T. ö. M. H. I. R. E. C. O. P. S. U. L. J. 6. f. /. 3. D. B. 4. 5. (. ). d l. t l
Leikkaa hirvenlihasta ohuita viipaleita kastikkeen ja joululaatikoiden kanssa tarjottavaksi. Kun arvioit paistin olevan kypsä, työnnä siihen paistilämpömittari ja tarkista sisälämpö
Hiero paisti kaikilla mausteilla ja anna marinoitua yön yli. Paista lihaa pannulla kuumassa öljyssä hetki joka puolelta, mausta suolalla ja mustapippurilla
Aseta uunipellille alumiinifolio ja leivinpaperi. Nosta huoneenlämpöinen hirvenfilee paperin päälle. Leikkaa paprika pitkittäin neljään osaan, karista siemenet pois ja kääri paprikaviipaleet lihan ympärille
Hirviliemi tulille ja vähän välipalaa hirven fileestä. Samalla, kun luuliemi porisi kattilassa, valmistin hirven sisäfileestä maukkaan aterian, jolle löytyi kaapista valmiina kaikki tykötarpeetkin
Vähän jouduin minäkin muokkaamaan reseptiä, sherry vaihtui porttiin, lampaan sydämet hirven sydämeen ja sen sellaista, ihan sen mukaan mitä kaapissa sattui pyhien jäljiltä olemaan
Lihasta tulee todella mehukas ja kypsyys on juuri passeli, kun liha marinoidaan paiston jälkeen. Routapaisti on yksi parhaimmista, jollei paras tapa valmistaa mehukasta paistia melkein rasvattomasta hirven paistista
Viikonloppuna oli kuitenkin vieraita ja oiva tilaisuus tyhjentää pakastinta entisestään. Viime vuonna metsästyskaudella oli vähemmän kaatolupia kuin edellisinä vuosina, joten hirvenlihaakin tuli myös verrattain vähemmän
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.