Sain ystävältäni kehuja tästä alun perin My new roots -blogissa julkaistusta reseptistä (josta tässä hieman muunneltu versio), joka on gluteeniton "superleipä"
Olen vältellyt viljapohjaisia leipiä jo jonkin aikaa, ja toisaalta olen myös halunnut tehdä siemenleipää, joten tämän päivän resepti osuu sikäli kohdilleen
Löysin aivan mielettömän helpon ja hyvän siemenleivän ohjeen täältä Kiitos hyvää blogista. Aineet vaan sekaisin, leipävuokaan ja jääkaapin kautta uuniin
Siemenleipä. Teki kovasti mieli leipoa tuoretta leipää ja päädyinkin sitten tällaiseen vuokaleipään. Meinasin innostua ja tehdä kerralla kaksi annosta mutta päätin ensin kokeilla reseptiä ja sitten vasta tehdä suuremmat erät
Tässä tomaattikastikkeessa on kaikki kohdallaan. Se on tehty kesän kypsyttämistä kirsikkatomaatteista ja valkosipulista, joiden makua on tiivistetty uunissa paahtamalla
Ihanin siemenleipä. Tämä on vannomatta paras gluteeniton leipä minkä olen koskaan ikinä tehnyt. Tämä taitaa olla paras leipä ihan kaikkien leipienkin kategoriassa
Siemennäkkäristä innostuneena, olen tehnyt pariin otteeseen myös siemenleipää. Kuten siemennäkkäriin, tähänkin syntyy helposti himo ja leipää tulee kahmittua viipale toisensa jälkeen
Vihdoin onnistuin oikeanlaisen granolaseoksen kanssa. Granola on kuin mysli, mutta paahdettu rapeaksi. Granola on sekoitus pähkinöitä, siemeniä, hiutaleita, marjoja, hedelmiä, rasvaa ja makeutusta
Avokadoa, pähkinöitä ja oliiviöljyä. Tämä salaatti sisältää siis kohtuullisen annoksen hyviä rasvoja. Lisäksi se on helppo ja yksinkertainen valmistaa ja maistuukin vielä hyvältä esimerkiksi kanan rintafileiden kanssa
Siemenleipä. En muista, koska olisin viimeksi upottanut käteni leipätaikinaan. Sinänsä sääli, sillä leivän leipominen on oikeastaan aika terapeuttista ja onhan se itse tehty leipä hyvääkin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.