Israelinreissun aurinkoisuus kuitenkin kuljetti ajatukseni toisen tutun ja rakkaan auringon alle Andalusiaan, jossa rakastuin Albariñoon ja niinpä avasinkin pullon tämänvuotisilta Viini, ruoka ja hyvä elämä- messuilta löytämääni Portugalin vastinetta Alvarinhoa
Feijoada tehdään myös monessa vanhassa Portugalin siirtomaassa ja niin kuin hyvin usein käy ruokaperinteelle joka kulkeutuu ympärimaapalloa, tästäkin reseptistä löytyy monia versiota
Siispä tartuimme tuumasta toimeen, ja paikallisia antimia hyödyntäen valmistimme balsamico-yrttimarinoituja täytettyjä herkkusieniä sekä Portugalin kuuluisimmalta viininviljelyalueelta, Douron jokilaaksosta lähtöisin olevassa punaviinissä hautuneen kasvispadan sesongin vihanneksista
En myöskään ole kuullut kovin mairittelevia kuvauksia Portugalin mannerosan ruokakulttuurista. Sukulaisporukkamme on tehnyt Kreikan-reissuja jo varmaan parinkymmenen vuoden ajan ja tuntee maan ruokakulttuurin perin pohjin
n viidenneksi paras kalansyöjäkansa Portugalin, Espanjan, Liettuan ja Ranskan jälkeen. Netissä omaa elämää elää avokadopasta jonka makua monet suitsuttavat
Monen portugalilaisen suosikkiruoka on bacalhau com natas, eli "turskaa kermalla". Ruoka on hiukan vastaavaa kuin suomalainen kiusaus, mutta kermaa ei laiteta tippaakaan ja perunat keitetään puolikypsiksi öljyssä
Jaan Portugalin kierroksemme useampaan postaukseen, joista ensimmäinen osa käsittelee Évoraa. Sää ensimmäisenä Portugalin päivänä oli aurinkoinen ja lämmin ja kurvasimme ensimmäisen huoltoaseman pihalle vaihtamaan kevyempää vaatetusta, sillä kesä oli tässä ja nyt
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.