Lisää kuuma liemi, paseerattu tomaatti ja huhmaressa hienonnetut fenkolinsiemenet. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes perunat ovat sopivan kypsiä
Sipulia, valkosipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia, laakerinlehteä, timjamiaja sitruunaa, niitä tulisi kyllä NIIN provencelainen, että alkaisin varmaan puhua ranskaa sitä syötyäni
Provencelainen kasvishöystö ratatouille on oiva kumppani lohelle. Uunilohi saa tässä mehevässä versiossa mausteekseen limetin raastettua kuorta jahunajaa
Roomalainen häränhäntäpata "Coda alla Vaccinara" on herkullinen vaihtoehto ja helppo semmoiselle joka ei esimerkiksi sisälmyksiä halua lähteä kokeilemaan
Coda alla Vaccinara, eli häränhäntäpata, on yksi Roomalaisen keittiön klassikoista. Roomassa ja koko Lazion alueella perinteiset köyhän keittiön ("cucina povera") reseptit sisältävät runsaasti ns
Jos sisälmykset eivät kiinnosta, mutta haluaa kuitenkin kokeilla jotain perinteistä roomalaista ja vähän harvinaisempaa, on coda alla vaccinara (häränhäntäpata) erinomainen ratkaisu
Kevään tullen ruokalistalle tuleekin yhä enemmän salaattejaja muuta raikasta kasvisruokaa, mutta makustellaan nyt tätä täyteläisen makusista häränhäntäpataa
Murra simpukoista kuorenpuolikkaat ja laita simpukat jäljelle jäävässä puolikkaassa uunivuokaan. Sekoita voi, sipuli ja mausteet, laita nokareina simpukoiden päälle
Yksi omista suosikeistani on coda alla vaccinara, roomalainen häränhäntäpata. lain mukaan menu hintoineen on nykyään pakko löytyä joka puljusta) mutta asiakkaat haluavat aina kuulla suullisesti päivän annokset ja suositukset
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.