Pihlajat ovat notkuneet marjoista tänä syksynä. Tuntui siltä, että jotain pitäisi keksiä niiden hyödyntämiseen ja niinpä tuli idea kokeilla omena-pihlajanmarjasosetta Helsingin Sanomien arkistosta löytyneen ohjeen mukaan
" Maailmassa, jossa yksilöllisyyttä ei enää ole ja kaikki aika, persoonallisuus ja vaivannäkö kohdistetaan työhön, ei ole tarvetta saati aikaa ruuanlaittoon
Vaikka omenasato jäikin tänä vuonna säälittäväksi ja metsäretkenkin tulokset olivat laihoja, omenaa ja puolukkaa piti vähän saada syksyn kunniaksi leipomuksiin
" Eikö leipomisen ihanuus ole juuri siinä, että pienellä muutoksella voi olla suuri vaikutus. Sain tänään opiskelutoveriltani maukkaita omenoita hänen pihapuistaan
Eilen olin pitkästä aikaa raw lounaalla City Treessä Tel Avivissa. Tuosta urbaanisesta ekologisesta paikasta kirjoitin viimeksi toukokuussa,jolloin olin siellä viimeksi lounaalla
Viikonloppuna oli kaupunki täynnä myyjäisiä ja mekin yhdistyksen voimin liityimme myyjäjoukkoihin. Myytävää saimme pöydät pullolleen ja tässä ohje leipään, joka katosi pöydästä niin nopeasti, että heti oman myyntivuoroni päätyttyä sain sännätä tekemään lisää
Pinkin päivän kunniaksi piti askarrella illan eväätkin teeman mukaan. Alkupalaksi maistui ruisnapit chili-aioli ravunpyrstöillä ja erinomaisesti teemaan sopivan suosikkikuoharini kanssa
" Se, mitä voi ruokaa valmistaessa kokea ja aistia tai mihin aikaan, paikkaan ja sosiaaliseen yhteisöön kiinnittyä, voidaan helposti ohittaa pitämällä ruokaa välttämättömänä pahana, jonka voi aikaa säästääkseen ostaa valmiina hyllystä
Leivontajuttuja pukkaa nyt oikein urakalla, kun perheen muonapuoli on edelleen jotain mitä saa nopeasti lautaselle ja josta ei juuri kannata mitään kirjoittaa
Puhutaan välillä haaveista. Mulla on niin käsittämättömän jäätävä talokuume, ettei ole tosikaan. Haaveilen omasta rintamamiestalosta, jonka alkuperäistä viehätystä ei olisi 80- ja 90-luvuilla täysin pilattu
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.