Dijonista kotoisin oleva kir on yksi Ranskan suosituimmista aperitiiveistä. Perinteisesti se valmistetaan Bourgogne Aligoté -valkoviinistä ja dijonilaisesta crème de cassis -mustaherukkalikööristä
Kastikkeeseen haimme makua Ranskanmaalta klassisen omena-sieni-kuohukerma-trion muodossa. Kevätkananpoika on perinteikäs ylellisyystuote, jota näillä leveyspiireillä on aikanaan valmistettu lähinnä varakkaissa kartanokeittiöissä
. Välimeren alueella kovassa huudossa oleva taskuleipä kohtaa thailandian osterikastikkeen muodossa. Rosmariinillä maustetut herkkusienet kuulunevat enemmän ranskanmaan keittiön puolelle
Sen mahdollisti laite nimeltä autopen, joka pyöräytti presidentin nimmarin lakiesitykseen Valkoisessa talossa, kun käsky tuli puhelinlinjoja pitkin Ranskanmaalta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.