1 sitruuna
Laita pieni lautanen pakkaseen. Sekoita raparperin ja mansikan palaset hillosokerin kanssa kattilassa. Laita kattila levylle ja sekoitta kunnes seos alkaa kiehua. Raasta sitruunan kuori ja lisää se seokseen sitruunan mehun kera. Anna hillon kiehua kevyesti noin 15-20 minuuttia välillä sekoittaen. Tarkista hillon koostumus ottamalla lautanen pakkasesta ja laittamalla sille pieni määrä hilloa. Minuutin jälkeen vedä sormi hillon läpi. Jos hillon pinta menee ryppyyn, on hillo valmis. Jos ei, anna hillon kiehua muutama minuutti lisää ja tee testi uudelleen. Tarkista maku. Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin, laita kannet tiukasti kiinni ja anna jäähtyä kokonaan. Reseptistä tulee noin 1.5 litraa hilloa.
Raparperi-mansikkahillo (jää hieman yli). Raikas raparperi-mansikka -nakukakku synttäreille. Tytön synttäreitä sukulaisten kanssa vietettiin toukokuussa, muutama
Mitenkähän maistuisi raparperi-mansikkahillo. Terveysintoilija täällä taas. Olen aikaisemminkin kirjoitellut mansikkaisesta ja herukkaisesta raakahillosta täällä, mutta tässäpä uusi versio
H. y. v. ä. E. e. s. t. i. n. T. a. l. I. p. (. 2. 4. ). K. r. o. u. -. m. k. h. j. P. ö. ,. d. S. 9. 5. N. 1. 3. c. V. +. 6. R. 0. g. ½. D. O. A. L. J. *. b. ü. ô. M. B. d l. s l
Sain tällä viikolla työkaveriltani kasan raparperia ja vinkin tehdä niistä hilloa. Töistä lähdettyäni poikkesin kaupasta ostamassa mansikoita ja paketin hillo-marmeladisokeria
Pienen lisäviban kakkuun antaa tällä kertaa jääkaapista tyhjennetty purkinpohja raparperi-mansikkahilloa, sekä tietysti ne mansikat, joita on tässä sesongin aikana tullut taas pisteltyä oikein urakalla
Ohje täältä. 500 g raparperia paloiteltuna. 500 g mansikoita viipaloituna. 1 dl vettä. 2 tl vaniljasokeria. 500 g hillosokeria 500 g raparperia paloiteltuna
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.