Perinteinen raparperikiisseli on kerran pari vuodessa pakko tehdä. Laitan mausteeksi hiukan inkivääriä sekä kanelia ja kaveriksi vatkaan yleensä kermavaahtoa
Raparperikiisseli kermavaahdolla on todellakin alkukesän odotetuin jälkiruoka. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran, kunnes seos on paksuntunut sopivasti
Tämä oli elämäni ensimmäinen itse tehty raparperikiisseli, mutta onnistui hyvin. Suurin osa niistä päätyi kuorimisen ja pilkkomisen jälkeen suoraan pakkaseen, mutta muutamista valmistin heti kiisselin
SOKERITON JA PERUNAJAUHOTON RAPARPERIKIISSELI. Rakenteeltaan kiisselistä tuli helposti lusikoitavaa. Stevia toimi kuten sokeri ja kun olen tottunut vähempään makeuteen, kiisseli maistui melkeinpä liian makealta
Pakastimesta kaivelin siskon tuomat mansikat ja viime vuoden oman sadon raparperit ja keittelin niistä hillosokerilla ( pussin kyljessä on ohje) hilloa
Lomaillessa iski näköjään tekemisen puute ja päätin sitten tehdä raparperikiisseliä. Sekoita suuruksen aineet sekaisin ja kaada kiisselin joukoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
Toinen niistä on ihan simppeli vaniljabrandy (konjakista tulee vielä hienomman makuinen). muutama ylimääräinen appelsiini, kanelitankoja, kardemumman siemenkotia ja vaniljatankoja jaettuna lahjapulloihin
Kun tulee jumpasta kotiin puolen ysin maissa ei sitä kaipaa enää kovin kummallista iltapalaa. Tosin vaikkei kovin kummalilista tee niin voi se silti valtavan hyvää tehdä
Sima on valmista juotavaksi vajaassa viikossa pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Sima on perinteinen vappujuoma, jota pitää joka vapuksi itse tehdä
Mansikoita, viinirypäleitä, raparperikiisseliä, graavilohta ja leipää. Kesän lomapäivänä teki mieli paistaa vohveleita ja nauttia pitkästä aamusta vähän brunssi tyyliin
raparperikiisseli. Raparperista syntyi kerroskiisseli. Valmista raparperikiisseli keittämällä (jäisiä) raparperinpaloja ja sokeria vedessä, kunnes raparperit ovat hajonneet
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.