Paista pihvit puolikypsiksi eli noin 2-3 minuuttia per puoli. Kesän perinteiset pihvi+kasvislisuke-kokeilut jatkuivat Glorian ruoka&viini -lehdestä (5/2011) napatun reseptin pohjalta
Tämä on helppo ja nopea (valmistusaika reilu puoli tuntia), mutta ruokaisa kasviskeitto. Yksinkertainen annos sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi neljälle
Panzanella on toscanalaislähtöinen kesäinen salaatti, joka piristää myös pimeää talvea. Pienen historioppitunnin perusteella salaatti on tunnettu jo ainakin 1500-luvulta lähtien, jolloin monitaiteilija Agnolo Bronzino kirjoitti ylistyslauluja leivän, kurkun, vinaigretten, öljyn, sipulin ja vihanneportulakan voittoisasta yhdistelmästä
Yleensä gazpacho valmistetaan tomaatista eli syntyy punainen hieno keitto. Gazpacho on alkuperältään leipäkeitto, mikä syntyi kun yhdistettiin kuivahtanutta vaaleaa leipää, oliiviöljyä, suolaa ja viinietikkaa sekä valkosipulia
Leikkaa porsaankylki kirjamaiseksi eli keskeltä halki, mutta jätä se päästä kiinni. Possu-fenkolipyörykätUusi kansallisruoka – spagettia ja lihapulliaLöysemmin rantein – italialainen tuoremakkara-lihapataSiskonmakkaraa ja salsicciaa – pappardelle con salsicciaIhminen tarvitsee kuittien lajittelua – toscanalainen raguTykkäsitkö
Täällä meillä toimii myös vaihdantalous, kuten tässä yhtenä iltana kun työkaverini Linjoilta viestitteli, että hänellä on ylimääräisiä tuoreita kanttarelleja
Toscanalainen porsaanpaisti perunoiden, fenkolin ja palsternakan kera. Tässä on tullut pieni tauko kirjoittamiseen työmatkan, flunssan ja hieman tylsien ruokien takia
Keitos on jonkinlainen mukaelma italialaisesta ribollita klassikosta, paino sanalla mukaelma. Idea tehdä tätä soppaa tuli tällä kertaa kyllä ihan puhtaasti ruokasivujen surffauksen seurauksena, jos tässä taannoin ihmettelin kumpi oli ensin minä vai muut, niin nyt muut
Tyypillinen umbrialainen ja toscanalainen leipä on edelleenkin suolatonta. Toiseksi, olen sittenkin alkanut käyttää koulumme opiskelijaruokalaa, mensaa, mikä on merkittävästi vähentänyt kokkailujani
Eräs hyvin suosittu gazpachon muoto on valkoinen gazpacho eli ajo blanco malagueño. Alkuperäinen gazpacho oli kuulemma leipäkeitto, joka valmistettiin yhdistämällä kuivahtanutta leipää, valkosipulia, oliiviöljyä, suolaa ja viinietikkaa
Useimmilla maailman rannikoilla kekseliäät kokit käyttävät hyödyksi monenlaisia pieniä äyriäisiä. Monet nykyiset suosikit, kuten Toscanalainen cacciucco tarvitaan vähintään viittä lajia kalaa, ovat alun perin tapana käyttää kaikki kalat, jota kalastaja ei saanut kaupaksi
TOSCANALAINEN ENTRECÔTE. 4 entrecôte-pihviä (entrecôte eli välikyljys, leikataan ulkofileen jatkeesta, runsasrasvaista lihaa, sopii hyvin grilliin). 4 entrecôte-pihviä (entrecôte eli välikyljys, leikataan ulkofileen jatkeesta, runsasrasvaista lihaa, sopii hyvin grilliin)
Pappa al pomodoro - Toscanalainen tomaattikeitto (tai oikeastaan puuro) (1 hengelle). 1/4 kasvisliemikuutio (eli siis ihan vain vähän yhdelle. 1/4 kasvisliemikuutio (eli siis ihan vain vähän yhdelle
Ehkä ribollitan kaltaista keittoa voisi kutsua vaikka italialaistyyppiseksi jauhelihakeitoksi =). Kuinka lautaselleni päätyi tämä ribollitan kaltainen keitto, joksi sitä uskaltanen kutsua ilman, että Toscana -fanit käyvät kimppuuni ja saan syytteen kunnianloukkauksesta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.