Tämä fenkolirisottoresepti löytyi Jamie Oliver Italiassa -kirjasta, jota ikävä kyllä en ole millään ilveellä löytänyt omakseni suomenkielisenä opuksena, vaan joudun sitä lainailemaan kirjastosta
Hernerisotto on Italiassa klassikko, jota tietysti on mahdollista tehdä ympäri vuoden pakasteherneistä (säilykeherneitä sen sijaan en ole kokeillut risotossa, mutta eipäilen vahvasti niiden sopivuutta), ja hyvää tulee silläkin tavalla, mutta kesällä tätä ruokaa on aivan ihana tehdä tuoreista kotimaisista herneistä
Makumaailmansa puolesta täydellisesti kesään sopiva risotto. Jätä risotto rakenteeltaan löysäksi. (halutessasi aavistus kuivattua chiliä tai pieni pätkä tuoretta)
Jätä risotto kuitenkin meheväksi - sen ei kuulu olla aivan kuivaa. suppilovahveroista tulee loistavaa risottoa, ja itse haaveilen lähiaikoina kokeilevani, millaista kanttarelleista saisiaikaiseksi
Tällä kertaa keittiön valtasi todellinen Confusion Kitchen -meininki, kun suomalais-italialainenkantarellirisottosai seurakseen afrikkalais-aasialaiset äyriäisvartaat
Alunperin minulla ei ollut tarkoitus julkaista tätä "risotto"-reseptiä blogissa, mutta kokkailukuvani Instagramissa ja Facebookissa herätti sen verran huomiota, että päätin jakaa ohjeen
Siitä ei ole montaa päivää kun laitoin yhden risotto-ohjeenmaailmalle. Pakastimessa oli jemmassa aiemmista Pulled Chicken-kokkailuista yhteensä vajaa puoli litraa talteenotettuja kanan paistoliemiä, joten hyödynsin ne tässä
Sienimunakas - Frittata ai funghi. Niin, tämä ei ole kummoinen kikkailuresepti. Viikonloppu-aamun ruoka. Tätä ei edes kypsytetä uunissa tai leikata annospaloiksi
Paista n. n Nonna Mia -pestoa)n. Lisää viini ja anna sen haihtua samalla sekoittaen. Lisää osa kasvisliemestä ja sekoita koko ajan, kunnes neste on lähes haihtunut
Mies saityöpaikailta "joululahjaksi" kilon köntin parmesaanijuustoa italiasta, joten se piti tuhota ja mielessäni oli ollutkin että joku risotto tälläviikolla tehdään
Lisää sipuli puolikkaina kulhoon. Lisää risottoriisi. *Voit korvata osan öljystä aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä, joka antaa pikantin lisän risottoon
Tämä viikonloppuherkku sai innoituksen muutaman vuoden takaiselta Italian matkalta, kun vierailimme yhden Italian tunnetuimman, ja viljelyalaltaan suurimman Amarone- tuottajan Tommasin omistamassa Villa Quarantassa
Risottokastike. Laitan matkalta vähän kuvia ja tekstiä, kunhan vain ennätän. Mausta Dijonilla, parmesanilla, mozzarellalla, paprikajauheella, rosé -pippureilla sekä suolla että mustapippurilla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.