Runeberginkakku. Tein perjantain Runebergin päivälle kakun torttujen tilalle. En omista torttuvuokia enkä halunnut taas tehdä niitä muffinssin muodossakaan
Runeberginkakku ja pienet runebergintortut. Viime laskiaisen hujakoilla tukholmalainen kondiittori Mattias Ljundberg (Tösse bageriet), keksi taivuttaa ruotsalaisen semlan eli laskiaispullan uuteen muotoon, jolloin syntyi Semmel-wrap eli suomalaisittain tietenkin laskiaispullawrap
Runeberginkakku. Huomenna kääntyy jo helmikuu ja sehän tietää lähestyvää Runebergin päivää. Tänä vuonna runebergintorttu sai jälleen uuden muodon, kääretortun muodossa
Tänä vuonna en aikonutkaan leipoa runebergeja, vaan ostin pari kpl tämän päivän herkutteluun. Vaan eihän sit osannut olla leipomatta, joten tänään ilahdutan (toivottavasti) muutamaa ystävää uunituoreilla tortuilla
R. u. n. e. b. r. g. i. t. o. ,. a. v. l. s. h. k. J. m. ä. N. p. y. ö. d. M. V. j. T. H. c. K. (. 1. 8. ). 5. f. 0. 2. 3. -. 4. L. S. P. 7. A. /. d l. t l
M. u. k. a. v. J. L. R. n. e. b. r. g. i. p. ä. ☺. T. o. j. s. t. ,. l. m. -. y. d. O. h. H. (. 2. c. ). 0. 1. 3. /. K. 4. V. S. P. 7. 5. °. C. ". ö. ♥. W. A. U. ☺ L. d l. t l
Niin valmistui siis tämä mehevä Runeberginkakku. Runebergin päivää vietetään pian ja päätin, että on aika suunnitella vähän erilainen torttu vuodelle 2016
Eilen vietettiin Runebergin päivää ja päätin kokeilla torttujen sijaan leipoa Runeberginkakun. Oli se ainakin huomattavasti nopeampaa ja makukin oli yhtä hyvä
Kotona huokaistiin "ai että nämä ovat herkullisia, parempia kuin viime vuoden runeberginkakku" ja kyllähän nämä olivat hyviä, mutta niin oli tuo viime vuotinen kakkukin, käy kurkkaamassa
Runebergintortut ovat ehdoton lempileivonnaiseni, kunhan ne on hyvin tehty. Tylsän alkuvuoden pelastuksena usein toimiikin se maaninen metsästys kaupasta toiseen ja leipomosta kahvilaan kun yritän löytää juuri oikeanlaista runkkua
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.