Kiireestä huolimatta oli pakko kuitenkin ehtiä tänään leipomaan perinteisiä Runebergintorttuja. Jäähdytä torttuja hetki ja koristele sen jälkeen nokareella vadelmahilloa sekä tomusokerista ja vedestä sekoitetulla kuorrutuksella
Runebergin päiväksi leivoin sitruunakeksejä ja tottakai niitä perinteisiä Runebergintorttuja. Runebergin vaimo Fredrika Runeberg, jonka tiedetään tehneen miehelleen vehnäjauhosta, korppujauhoista, keksimuruista ja manteleista omenahillolla ja sokerikuorrutuksella koristeltuja leivoksia
Oma Runebergin torttu -ohjeeni perustuu piparkakkujen käyttöön, mutta gluteenittomia pipareita ei kannata muffinsseja varten hankkia, vaan tuoda rakenne ja maku muuta kautta
Tänä vuonna sen viimein myös tein, paitsi etten leiponut torttuja monikossa vaan yksikössä, sillä kyllähän Runebergin kakkua voi myös tortuksi nimittää
Hyvää ja maukasta Runebergin päivää. Voitele pieni irtopohja vuoka (n. Runebergin kakku. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi
T. ä. y. d. e. l. i. s. n. r. p. t. ö. m. o. a. v. j. u. P. h. R. b. g. k. -. ). S. 6. ,. ". (. 1. 8. 0. 2. V. K. ½. 3. –. J. L. M. f. N. E. 5. 4. A. k p. d l. t l. m i
P. y. ö. r. s. i. n. p. ä. t. k. e. o. l. a. m. R. u. b. g. j. V. h. d. ,. v. T. M. G. f. H. J. S. N. 1. 2. K. c. A. 0. 5. /. F. x. L. (. ). O. d l. t l
Näitä leivoksia on näkynyt tänä vuonna monessa blogissa Runebergin leivosten sijaan. Sanja oli keksinyt tehdä pipareista ja pähkinöistä juustokakun pohjaa muistuttavan seoksen ja painellut sen silikonisiin snapsilasimuotteihin
SOKERITTOMAT JA MAIDOTTOMAT RUNEBERGIN TORTUT. Ajattelin. klassikoista eli Runebergin tortut. "pakolliset" klassikot tehty ja jollakin tasolla se pitää varmasti
Nyt olen itse asiassa herkkulakossa (jonka rikon kuun lopussa laskiaispullilla), mutta koska minulla on kylässä mahtavia vieraita, ruunarit ovat superhyviä, ja tämä eteen kävellyt resepti oli vastustamaton, leipasin eilen mehevyydessään voittamattoman Runebergin kääretortun
Maukasta Runebergin päivää ja viikkoa. Raakakakkuja olisi ehkä tullut kokeiltua aikaisemminkin JOS kakkujen valmistukseen tarvittavat raaka-aineet olisivat hiukan edullisempia JA niitä tulisi erikoisuudestaan huolimatta käytettyä sitten kakkutestailun jälkeenkin
Halusin tehdä jotain erilaista kun tavalliset Runebergin tortut ja idea syntyi ihan vahingossa. Käytin tähän herkkuun piparkakun murusia, ihan kuin oikea rouva Runeberg, mutta tämä rouva, siis rouva Sokerivaltakunta, ei voi missata mahdollisuutta tehdä juustokakkuja
Legendan mukaan tyydyttääkseen kansallisrunoilijamme makean nälän rouva Frederika Runeberg leipoi tortut niistä aineksista, mitä kotoa sattui löytymään, ja niin syntyi Runebergin torttu
R. u. n. e. b. r. g. i. t. o. ä. l. k. a. v. m. s. h. H. p. j. U. y. d. T. J. E. ,. K. M. ö. L. ). 3. 0. V. /. 2. 1. f. 4. 6. 7. 8. P. 5. -. A. x. d l. r e
, mutta enpä saanut ohjetta ja kuvaa lisättyä tänne aikaisemmin. Kostukkeena omenamehuun sekoitettu vaniljaviina, mutta tietysti punssi on se oikea kostutusneste ja sen käyttöä voi suositella
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.