Pollo alla pizzaiola on super nopea arkiruoka joka maistuu todella hyvältä ja juhlavalta. Kananrintafileet maustetaan reilulla määrällä yrteillä, tomaatilla ja mozzarellalla, joka sulatessaan itse kanan lämmöllä muuttuu ihanan pehmeäksi
Nykyään reseptit on usein nopeutettu ja yhdistetty niin että pilkotut paprikat lisätään suoraan pataan, mutta vanhoja keittokirjoja ja reseptejä tutkiessani huomasin, että aiemmin paprikat valmistettiin poikkeuksetta ensin erikseen omaksi lisäkkeekseen
Pollo alla pizzaiola (tai pizza jolla, kuten mieheni aina sanoo) on hyvin tunnettu ruoka Italiassa. Se on tosi hyvä vaihtoehto kun te haluatte laittaa kanaa eri tavalla ja lapset tykkäävät siitä paljon
Monta kertaa kun kokeilee uusia reseptejä ne onnistuvat vähän väärin tai omallatavalla. Näin tapahtu minullekin näiden palleroiden kanssa, mutta tulos oli vielä parempi kun oikea resepti neuvo
Italiaahan en ymmärrä senkään vertaa, mitä espanjaa, mutta kyllähän tuon pastan nimen ällät niin iloisesti kieleltä pyörähtävät (etenkin jos Keith Floydin tyyliin aloittaa kokkaamisen tekemällä ensin lähempää tuttavuutta siihen raaka-aineeseen
Muuten, tuo mausteinen porkkanapata (tzimmes on jiddischeä ja tarkoittaa. Leikkaa sienet viipaleiksiOta valurautapata ja ruskista kananpalat öljyssä padassa muutama pala kerrallaan
Turhan harvoinhan tätä herkkua vaan tulee käytettyä - kallis hinta on luonnollisestikin rajoittava tekijä ja täällä Suomessa lisäksi se, että sitä ei aivan joka kaupassa ole
Se on vaan kaupallinen keksintö joka auttaa pitämään annoksen tuhtina ja mehevänä, sillä jos et osaa nopeasti pyörittää tätä keltuaisten kanssa muuttuu kuivaksi mössöksi
Kokoamme aina viikon ruokalistan maanantaista torstaihin ja ostamme tarveaineet jo viikonloppuna, jolloin töistä ja päiväkodista kotiutuessa on selvät sävelet mitä keittiössä tapahtuu
Hienonna salvia ja valkosipulinkynsi. Sekoita pehmeä voi, hunaja, salvia ja valkosipuli keskenään. Ripottele kalkkunafileen päälle suolaa ja mustapippuria
anjovis ei ole se Janssonin kiusauksesta tuttu maustekala-anjovis eli kilohaili, vaan sardelli-nimellä Suomessa myytävä, yleensä pieneen lasipurkkiin säilötty suolakala
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.