Nyt alkaa olla viimeiset hetket keräillä talteen syksyn sienisatoa. Ainakin täältä keskisestä Suomesta löytyi vielä hurmaavia pikkuruisia suppilovahveroita joista riitti myös kuivattavaksi talven varalle
En ole koskaan erityisemmin välittänyt perunasta. Lapsuudessani peruna oli lähes ainoa lisukevaihtoehto, ja pasta ja riisi olivat jotakin eksoottisempaa ja harvinaisempaa
Nyt on jälleen blinien aika. Mielestäni blinejä voi aivan hyvin nauttia myös muulloinkin mutta näitä kausi- ja sesonkiruokia on ajan saatossa keksitty, tämä on hyväksyttävä
Porkkanat ja sipulit ovat siitä ihanaa sesonkiruokaa, että ne ovat sesongissa kaksi kertaa. Nyt kun kesän ensimmäiset porkkanat ja sipulit ovat tulleet kauppoihin, voisin grillata näitä koko ajan
Yrttinen tomaattisalaatti. Julkaistu. Ihanaa, sateista maanantaita. arki, siinä muodossa kun se kullakin on, on taas alkanut ja alkavan viikon kunniaksi aloitellaan blogijutut tomaattisalaatilla
Tämä kakku on sesonkiruokaa monessa mielessä, sillä persimonit ja sitrukset ovat nyt parhaimmillaan ja lisäksi kakun mausteiset maut tuovat mieleen joulupiparit
Parasta juuri nyt. Porkkana-sitrusmehu (+ arvonnan voittaja). Julkaistu. Aloitin sitrushedelmien kausihehkutuksen tammikuussa ja tein kvinoasalaatille ihanan veriappelsiinikastikkeen
Paljastan heti olevani huijari. Nimitän tätä ruokaa lammaskaaliksi, vaikka se on tehty naudasta. Kotimaisen luomulampaan löytäminen sunnuntaina kun on snadisti visainen tehtävä
Lopputulos oli oikein mehevä, alkusyksyn sesonkiruokaa parhaimmillaan. Kaksi hyvää sienivuotta peräkkäin ovat saaneet aikaan sen, että rohkenin käyttää metsästä löytynyttä sienisaalista runsain mitoin myös ruuan raaka-aineena
Kaikki kotimaiset juurekset ovat sitä parasta suomalaista talven sesonkiruokaa. Gruusialainen kasviskaalilaatikko on ollut yksi meidän perheen talvisia lempiruokia - ja ovat siitä muutkin tykänneet koska se taitaa pitää ykkössijaa tämän blogin reseptihaussa
Maa-artisokka on sesonkiruokaa siinä mielessä, että roudan sulaessa saadaan taas kohta kaivaa kasvimaalta tuoreita mukuloita käyttöön - eli nyt hennoo tyhjentää pakastinta viime vuoden sadon osalta
) ja Jonnankin levittämällä reseptillä valmistettua sesonkiruokaa eli parsapastaa. Kymmenen vuotta olen viettänyt jokaisen vappu- tai vaihtoehtoisesti helatorstaiviikonlopun ihanien ystävien seurassa koiraurheilun parissa
Parsakausi on parhaimmillaan. En vielä kymmenen vuotta sitten pitänyt juurikaan mistään keitetyistä kasviksista, kyllä niitä söin jos tarjolla sattui olemaan, mutta että ihan vapaaehtoisesti olisin keitellyt kasviksia ja laittanut niitä vieläpä piirakkaan saati lounas- tai päivällisruoaksi ei kyllä tullut kysymykseenkään
Mustikkaskonssit. Julkaistu. Mustikka-aika on aivan juuri nyt käsillä. Onko mietinnässä mitä niillä kaikilla mustikoilla tekisi, sen lisäksi että popsii niitä suoraan puskasta suuhun
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.