Pimenevässä syysillassa sitä kaipaa lautaselleen tuhtejamakuja. Tässä annoksessa niitä tarjoilevat pitkään haudutetut porsaan posket ja kasvis-ohra lisäke
maissia, kasviksiaja pihvejä. Tämän kesän innostuksemme on muurinpohjapannulla ruuanlaito, helppoa ruokaa runsailla kasviksilla ja lihalla ja makupaloina pähkinöitä, pekonia, yrttejä ym
Jakasviksia voi toki varioida vapaasti oman mieltymyksen mukaan. Oikeastaan on hankalaa puhua kiinalaisesta makumaailmasta vetämättä mutkia varsin suoriksi, sillä kiinalainen ruokakulttuuri on niin laajaja monimuotoinen, kehittynyt ja samalla traditionaalinen, että tuntuu suorastaan siltä, ettei pohjoisessa kotikeittiössä kovin helposti tee oikeutta yhdelle maailman suurimmista ruokakulttuureista
Lisää loppuvaiheessa joukkoon salaattipalat ja anna niidenkin pehmetä. Jaa kasvikset lautasille. Lorauta päälle reipas annos yrttikastiketta ja tarjoa heti
En keksinyt tälle lähinnä kiinalaisia jajapanilaisiamakuja yhdistävälle ruoalle parempaakaan nimeä kuin otsikossa mainitun, mutta siitähän tässä lopulta on kyse
Tänään käytin kaapin perältä viime syksynä kuivattamiani mustia torvisieniäja valmistin piiraan. Pienen lomareissun jälkeen on mukava palata kotiin ja alkaa taas ideoimaan pikkupurtavia
Nyt paistoin lisukkeeksi pannussa höystön lehtikaalista, kesäkaalista, siitakesienistä ja sipulista. Lisäkostutusta annokseen toi puolestaan korianteriöljy, joka on tänä kesänä maustanut keittiössäni niin grillattuja porkkanoita kuin lohtakin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.