Sokeriton kondensoitu maito syntyi tarpeesta tehdä oikein hyvää jäätelöä vähähiilihydraattisesti. Ensimmäinen erä tosin meni hökkelöksi, kun ukkonen pisti maidonkeitokseni sekaisin
maitoa" sen kauempaa, vaan tein siitä keksejä. Kasvimaalla kykkiminen ja pihan hoitamiset ja kaikki muut kivat kesäjutut ovat hieman hidastaneet (liki jokapäivästä) leivontatahtiani
Jos laitat vähän vähemmän maitoa, saat paksua keittoa ja vähän enemmän, niin laihaa. Kaada joukkoon maitoa pieniä määriä kerrallaan ja sekoita vispilällä
Eikäleipominen tähänkään jäänyt, vaan kondensoitu maito piti hukuttaa johonkin. Näissä mun leivonnaisissa on näimmä aina se vaara, että niistä jatkojalostuu uusia ajatuksia ja ideoita, mitkä pitää päästä heti testaamaan
Jos haluaa kinuskijäätelöä, kondensoitu maitokeitetään vielä mikrossa kinuskiksi. Meillä kaksi nuorinta ovat laktoosi-intolerantteja, joten olin aivan innoissani, kun löysin Pullahiiren leivontanurkasta ohjeen itse tehdylle kondensoidulle maidolle
Ei vain uhkaillut vaan ihan todella iski. Telkkarin tuijotuksen, virumisen ja kurkumamaidon maistelun lomassa ihan pikkuisen myös selailin puutarhalehteä ja haaveilin tulevasta kesästä
(Jos käytät tuorehiivaa, liota se lämpimään maitoon. Aijai, nyt on luvassa oikeasti melkoisen syntistä herkkua, nimittäin vaniljapullaa, jossa ei voita tai sokeria säästellä
Piti tekemäni mustikkapiirakka tuolla vanhalla ohjeella, mutta gluteenittomana, ei vaan ollut neljää munaa, tässä siis hieman pienempään piirakkaan, kolmen munan versioon
Lisää sitten hiiva ja liuota se veteen, lisää suola ja siirappi sekä maito. Viileät syysilmat saavat meikäläisen kihelmöimään onnesta ja siinä samalla kaivamaan slowcookerin kaapista
Sekoita tuorejuusto, maito, munat ja suola hyvin keskenään. Täytteeksi vielä kerroksittain reilusti. Piirakkaan voi toki maun mukaan laittaa melkein mitä tuorejuustoa tai/ja juustoraastetta tahansa
- Kääntele joukkoon lopuksi vielä sulatettu voi ja maito. Mokkapalat tuntuvat olevan monen suosikkileivonnainen, mutta minulle nämä eivät ole oikeen koskaan uponneet
siis vahtaa sämpylöitä paiston loppupuolella. Koska taikinan nesteenä on osittain maito, ottavat sämpylät paistopintaa paljon helmpommin mitä vesipohjaiset sämpylät, joten vahtaa uunia, ettei sämpylöistä tule liian tummia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.