Hyvin ruokaisa tarjottava illanistujaisiin tai vaikkapa lounaaksi. Maku jäi vähän vajaaksi mutta siis hätätapauksessa kermaviilikin käy, silloin pitäisi vaan käyttää rohkeammin mausteita
Meillä on kokattu ja syöty viime aikoina todella paljon bataattia. Nyt olen syönyt sitä lyhyellä aikavälillä ranskalaisina, keitettynä, piirakassa, paistettuna…ja tykkään
Italialaisesta klassikosta kehkeytyy kokonaan uusi herkku kun vaihtaa riisin ohrahelmiin, oliiviöljyn rypsiöljyyn tai voihin ja parmesanin tässä tapauksessa aurajuustoon, mutta ihania vaihtoehtoja olisivat myös kotimainen vuohenjuusto, kova tai pehmeä, tai vaikkapa suomalainen emmentaljuustoraaste
Tällä kertaa nunakas jatkoi vanhentumassa olevan maidon käyttöikää. Halusin rasvattoman maidon keveyden tueksi jotain vähän jämäkämpää ja valitsin ruohosipulituorejuuston
Tämä rypsiporsaan syömättömyys on minulle periaatekysymys, en halua syödä sitä, jollei sitä minulle jossain vahingossa tarjota tietämättäni, tämä on sama asenne joka aikoinaan teki minusta kasvissyöjän, perisuomalainen itsepäisyys, ja tässä kohtaan nyt saman asian, kova luu ei lankea ennen kuin polvet on hakattu tohjoksi, tai jotain mutta koska itse valmistan makkaraa joka kesä grillaamiseen, minua nyt kiinnostaa hyvin suuresti nämä kyseiset raaka-makkarat, vaikka ne ovat valmistettu rypsipossusta
Sipulit hautumassaKaikki sipulit kuullotetaan miedolla lämmöllä voissa, ja tämä kestää kauan jos halut keitostasi täydellistä, tätä ei voi mitenkään nopeuttaa tai missä oikoa, tämä on vain tehtävä sillä tavalla jonka se vaatii että lopputulos on parhain mahdollinen ja herkullisin
Pääsiäisenä me juhlimme kummitädin vuosijuhlia Rantasalmella, lomakylä Järvisydämessä ja söimme siellä muun muassa taivaallisen maukkaita savumuikkuja sun muita herkkuja noutopöydästä
Tätä leipää leivon äkkipäätään tulostaan ilmoittaville vieraille. Parhaimmillaan soodaleipä on vastapaistettuna, päällä viipale emmentalia ja mieluusti teekupposen seurassa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.