Tom Klong Plaa Kra Phong
Soul kitchen
Soul kitchen
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 150 g meriahventa paloina (käytin siikafilettä, periaatteessa mikä tahansa kala käy. Voidaan tehdä myös katkaravuista mutta ravut on silloin hyvä käyttää kuorineen etteivät sitkisty liikaa keitettäessä)
  • 4 dl kanalientä
  • 1 pieni shalottisipuli hienonnettuna
  • 4 ohutta siivua galangal-juurta (löytyy etnisistä kaupoista tölkkiin säilöttynä)
  • 1 korianterinjuuri murskattuna (jätin pois)
  • 5 tuoretta bird's eye chiliä murskattuna (käytin puolikkaan punaisen chilin)
  • 1 varsi thaikorianteria (tämä oli pitkänomainen iso lehti ja meille neuvottiin, että sen voi korvata yhdistämällä tavallista basilikaa ja korianteria, käytin niitä noin 6-8 lehteä kumpaakin)
  • 1 sitruunaruoho murskattuna ja kolmeen osaan leikattuna
  • 1 kaffir-limen lehti
  • 2 kuivattua chiliä (käytin peperoncinoa)
  • 1,5 rkl kalakastiketta
  • 1,5 rkl tamarindimehua (ostin paketin tamarindia, otin siitä noin teelusikallisen kokoisen klöntin jonka liotin 2 rkl kylmään veteen. Annoin liota pari tuntia ja käytin siitä muodostuneen liemen)
  • 0,5 tl sokeria
  • 1 tl limemehua

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.